פרוטוקולים של ישיבות צוות הנהגת פנים מאהל רוטשילד

מתוך שקוף באוהל
(הבדלים בין גרסאות)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
(יצירת הערך, הרחבה)
 
(ויקיזציה)
 
שורה 1: שורה 1:
= יום רביעי, 27 ביולי 2011 =
+
התוכן הועבר ל[[סיכומי דיונים|דף הפרוטוקולים של צוותים שלקחו אחריות במאהב לו הייתי רוטשילד]]. באופן יותר ספציפי - הוא [http://www.shakufbaohel.org.il/index.php/%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9E%D7%99_%D7%93%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D#.D7.A1.D7.99.D7.9B.D7.95.D7.9D_.D7.99.D7.A9.D7.99.D7.91.D7.AA_.D7.9E.D7.98.D7.94_.D7.AA.D7.9C_.D7.90.D7.91.D7.99.D7.91-.D7.99.D7.A4.D7.95_.3D_.22.D7.A6.D7.95.D7.95.D7.AA_.D7.A1.D7.A4.D7.99.D7.99.D7.A9.D7.9C.22.2C_.D7.99.D7.95.D7.9D_.D7.A8.D7.91.D7.99.D7.A2.D7.99_27.2F7_.D7.A9.D7.A2.D7.94_12:00 הועבר לכאן]
מקום ושעה:  יום רביעי 27 יולי 2011, שעה 12:30 - 15:15
+
נוכחים:
+
אורית בוכובזה
+
מירל רזניק
+
שרה בכר
+
שיר אלוני
+
ארין מדר
+
אדם דובז'ינסקי
+
ברוך אורן
+
פגישה הבאה:  מחר בשעה אחת
+
 
+
שיר:  אם אני רוצה להוריד רגע את דברייך לקטע קונקרטי, אנחנו צריכים לקבל החלטה על להיות בשטח - מי שנמצא בשטח כרגע ופועלים בשטח הם המנהיגים האמיתיים ומי שלא נמצא בשטח וכל הזמן בורח לכל מיני מקומות ומטייל במאהלים (אפילו שזה חשוב) כנראה אינו מנהיג.
+
ארין:  כמו בכנסת - 120 איש יושבים בכסא הכבוד, והעם סובל.  נדרש נימוס - אם אני מאחרת לפגישה אני מודיעה ומתנצלת.  אני רושמת לעצמי לו"ז לכל היום, ומקפידה בו.  אין כזה דבר "מה שבא לי", אלא מה שצריך לעשות.  ואנשים עושים מה שבא להם - וזו פניה של המחאה.  יש כללים, וצריך ללכת לפי הכללים.  כמו במטבח, והכללים שאף אחד לא נכנס למטבח.
+
שיר:  כן, גבולות - צריך גבולות (זה לא עניין של היררכיה - אין כאן אף אחד מעל אף אחד).  צריך להיות ברור מי אחראי על מה.
+
ארין:  צריך סדר בתוך קבוצות, שיהיו אחראיות על משהו.  אם שיר אחראית על לו"ז דיונים - אז היא אחראית וזה ברור.  שיר מקבלת מידע מסוים, ומודיעה לצוות לוגיסטיקה שצריך כך וכך - שצריך לארגן אוטובוס או משהו כזה.
+
שרה:  אתם אנשי לוגיסטיקה, עם רגליים על הקרקע.  האנשים שיושבים כאן.  שיר נוצקי לא טובה בכך.  צריך הסתכלות שמסתכלת על כל האזורים.  להביא בן אדם אחד שיהיה אחראי מתחמים ולוגיסטיקה - שיתעסק ברמקולים, במקומות, בסדרנים, במחצלות - מי יודע לתקן מה וכולי.  שיעבוד עם איה וליאור שעושים אספות - הם לא יכולים לטפל כל הזמן בעניינים הטכניים.  איה מבקשת ממני כל הזמן עזרה.  דוגמא נוספת:  שיר נוצקי מתאמת הרבה דברים, אבל היא לא עם הרגליים בשטח - היא לא כאן.  אם את לא יכולה לארגן דברים בשטח - אז לא.  אפשרות נוספת:  מישהו אחד שעוזר לאנשים הרעיוניים להוריד את הרגליים לקרקע, כי עכשיו זה לא מתפקד.  יש אנשים שהם גם רוח וגם ביצוע.
+
ארין:  אנשים לוקחים על עצמם דברים שהם לא צריכים לעסוק בהם.  צריכים צוותים ברורים.
+
שרה:  אף אחד לא יאמר למישהו אחר מה לעשות.  זה רוחבי.  צריך אנשים שיסתובבו וישאלו:  מה אתה עושה?  אתה רוצה להקים מתחם?  אוקיי, איזה דברים אתה צריך בשביל זה?  תומכים מעשיים, כדי לעשות סדר.  צריך תשתית רוחבית.
+
ברוך:  אני רוצה לנצל את ההזדמנות, כדי לומר שאנחנו פה כבר שעה ורבע, וניקח אחריות על הלו"ז שלנו, ונראה כמה זמן יש לנו.
+
ארין:  הישיבה הזו מגיע לה את הזמן שלה.  פה זה הבסיס, עליו המחאה יושבת.  אני מוכנה להיות גם שמונה שעות פה אם צריך.  אם לא נותנים לאנשים להביע את רגשותיהם, זו בעיה.
+
שיר:  ויתרתי עכשיו על חדר עריכה במכללה, בשביל להיות כאן.
+
ברוך:  כולנו משלמים מחיר כדי להיות כאן.  אף אחד לא צריך להרגיש נשחק - ההקרבה צריכה להיות לגמרי מרצון.  עכשיו 13:08, וצריך להקציב זמן ספציפי לסיום הפגישה.
+
אורית:  מבקשת שנעשה סדר, ונגדיר צרכים של המאבק.
+
ברוך:  אני קוטע אותך, כי אנחנו רוצים לקבוע זמנים לפגישה.
+
שיר:  נסיים בשעה שלוש - מקובל?
+
ברוך:  לא נראה לי.  יש רשימת נושאים ארוכה.  אקריא את הנושאים.  מניסיוני בתור מנחה קבוצות, יש לנו עבודה לסוף שבוע שלם.
+
ארין:  יש לקיים פגישה כזו באופן יומיומי.  ובשעה זו כולם יעזבו את עיסוקיהם.
+
שיר:  אפשר למשל בשעה חמש כל יום.
+
שרה:  ההרצאות מתחילות בשש כל יום.
+
ברוך:  אנחנו מדברים על עכשיו, על הפגישה הזו.  אנחנו בשעה אחת ורבע בצהריים.  מה הגבולות שלכם?  אני לא רוצה להפעיל עליכם כוח.  בשעה שלוש נראה שנוח לכולם.
+
שרה:  יכול להיות שאוכל לזוז לפני.  לא יודעת מתי בדיוק.  יכולה להיות עד שתיים בוודאות.
+
ברוך:  אז ניקח בחשבון ששרה תצטרך לעזוב לפני, ונוכל להמשיך אח"כ עד שלוש אולי.  נושא ראשון:  מועדים לפגישותינו היומיומיות.  נושא שני:  עלה נושא כבד כאן, שלא נסגר לטעמי, של הקשר בין מה שקורה כאן לבין מי שלקח אחריות על האסטרטגיה.  שטח מול הגות, שטח מול אסטרטגיה.  יש כאן מונח שדפני אמרה - קורבנות.  צריך לדעת לנוח, צריך לדעת להשתחרר.  נושא שלישי: אופי הישיבות האלה שלנו.  נושא רביעי:  עיתון.  נושא חמישי:  משימות ושימור ידע - צוותים שצריכים להתאחד.  נושא שישי:  אנשים שמגיעים למאהל הזה במצב של חוסר איזון, שדורשים מהמאהל (?).  אלה דברים שמאתגרים אותנו כמאהב (=מאהל).  אני מרגיש כמו משגיח פסיכולוגי.  קשה לי לדבר אתו.  נושא שביעי:  כל נושא הגזברות וההתנהלות החשבונאית והכספית מול הבנק.  אנשים איבדו איזון בעניין הזה.  צריך נהלים.  נושא שמיני:  אגודת הסטודנטים.  עשו היום הפגנת סולידריות - "ביבי אתה טועה, אנחנו עם המאהל הזה".  זה היה מדהים.  צריך לטפל באגודת הסטודנטים, ביחסים שלנו אתם.  גם לי יש גבולות כבן אדם.  נושא תשיעי:  מה מתוכנן להיום ולמחר - צריך לאוורר גם את זה.  נושא תשיעי:  מובאה מתוך ספר של ארין, ועדכון אחורה - "עשית ולא דיווחת - לא עשית".  צריך אמון בינינו.  אם אני מדבר עם מישהו ומסכמים משהו, והוא הבטיח לבצע, ולא עשה וגם לא דיווח על כך, נוצר משבר אמון (חוץ מזה שהמשימה התפקששה).
+
שיר:  וגם מצב שאתה מתקשר לאנשים, והם לא עונים לטלפון או ל- SMS.
+
ברוך:  גם אנחנו חוטאים בזה.  זה נושא שקיים במאהל, וצריך לטפל בו.  כל אחד מהנושאים האלה זה משהו של דיון שעתיים שלוש בלי להתבייש.  כל אחד יבחר את הנושא האהוב עליו.
+
אורית:  צריך להוסיף נושא תשיעי, של הגדרות תפקיד, ואיך זה הולך בהיררכיה - מי מרכז את מה.  ומישהו שמרכז מעל את הכול - את כל הצוותים.
+
ארין:  צריך להיות רכז לכל תחום.
+
ברוך:  בואו נדבר נשית בבקשה.  לכל תחום צריכה להיות רכזית.
+
שיר:  הנושא החשוב ביותר הוא אסטרטגיה.  השני: מתי נוח. תקשורת ישיבות אחריות ואמון ועידכון אחורה.
+
מירל רזניק:  לי חשוב - וזו בעיה גדולה אחרי הנאום של ביבי, וזה נושא אחד. להגדיר בהיררכיה, מחדש, את המהפכה. צריך הגדרת תפקידים. לעבוד בצוות, ואז גם יהיה ברור מי אחראי על מה.
+
ברוך:  מה שמפריע לך כאן אם הבנתי נכון... מה שאתה בסה"כ אומר, זה שאנחנו צריכים לעבוד על תיאום. אולי המלה שאתה מחפש היא תיאום.
+
מירל:  לא מדויק. מתפזרים כאן. יש כאוס, כל אחד עובד לפי יוזמתו.
+
ברוך:  השם שהייתי נותן הוא היררכיה. לא הגדרנו אם אנחנו היררכים או אנרכים.
+
ארין:  צריך להימנע מדברים כמו היררכיה, שנובעים ממקום של אגו. זה לא אני במובן של אגו. אני לא פוליטיקאית, ולא לקחתי כתר.
+
מירל:  ככה הבנת את המלה היררכיה?
+
ארין:  האני שלך הוא האנחנו.
+
מירל:  אולי צריך שם של "השביעייה הפותחת".
+
ברוך:  זה אנרכיה או היררכיה לדעתך?  מירל מרגיש שיש צדדים היררכיים ואנרכיים, וצריך שהכול יהיה היררכי. זה נושא בפני עצמו. היררכי זה כמו בצבא - זו לא התנשאות - זו זרימה של סמכות.
+
שיר:  המלה היא צוות.
+
מירל:  צוות מוביל.
+
ברוך:  מירל מדבר על היררכיה מול אנרכיה.
+
ארין:  צריך לבחור מונח נכון, כי אנשים נטפלים, שרק מחכים כדי לפתוח פרובוקציה על מלה - צריך לחשוב טוב טוב על ההגדרות שאנחנו בוחרים.
+
ברוך:  אני רוצה שנתמקד.
+
שיר:  המשמעות של צוות מבחינתי, היא שגם אם אני מרכזת את ההודעות על אירועים, אני יודעת להפנות. זה שאני מרכזת זה לא שאני מחליטה עבורכם. זה צוות. אם אני אהיה מרכזת של תקשורת, דוברות, אני מקשיבה לאחרים - אני רק הרכזת. צוות זה עדכון במיידי, של מי שאחראי. שיתוף פעולה.
+
ברוך:  קצת התפזרנו. מה השעה?
+
שרה:  השעה 13:50. חייבים להוריד הילוך מהמיקרו. אם את במטבח כל הזמן, את לא רואה את כל התמונה. את יכולה למנות אנשים שיחליפו אותך במטבח, ולהתפנות מה קורה בחוץ. אי אפשר להיות מאה אחוז במיקרו. אם היינו בהיררכיה, לא הייתה הזדמנות לנצנץ. אנחנו מנסים לבנות.  לא מדובר על השתלטות על אנשים, אלא על תיאום.  תיאום, עם כל הכבוד, מתחלק לכמה נושאים.  לוגיסטיקה זה אתם.  ברוך לא יכול להיות במיקרו אם הוא בלוגיסטיקה.  צריך גם אחראי לו"ז - אולי שיר. לתאם לוחות זמנים. ולסיום, המבנה שלנו "מבנה יזמי". בתוך הקבוצות, זה בסדר שתהיה היררכיה. יש כבר צוותים עם היררכיה. יש את האנשים החדשים, שצריך לתת להם מקום להיכנס. צריך אנשים על מאקרו:  אחריות על לו"ז, אחראים על לעדכן אנשים. אחראי הלו"זים צריך לדבר עם הלוגיסטיקה, ואין לו אפשרות להתעסק בלוגיסטיקה. צריך מיקרו וצריך מאקרו. אבל המיקרו צריכים להקדיש גם זמן למאקרו.
+
ברוך:  לוגיסטיקה זו מלה בעייתית במבנה שלנו. אף אחד לא רוצה את זה. כבר יותר משבוע אנחנו מחפשים אחראי על המחסן. אני אישית חושב שצוות לוגיסטיקה מתפרק לשני צוותים - צוות משימות וצוות שימור ידע. אין דרך לקחת אחריות על לוגיסטיקה עבורי, למשל.
+
שרה:  יש אנשים שאין להם את זה - שלא יכולים לטפל בפיזי.
+
ארין:  לכל רכז של צוות מסוים, צריך להיות גם רכז משימות.
+
שרה:  רכז צריך לחלק את האנשים שלו - לחלק תפקידים, לפזר משימות. מספיק שיהיה אחראי לוגיסטיקה, ויש לו רשימה של סדרנים, רשימה של מי מקבל איזה מגפון או רמקול. שיהיה סדר.
+
אורית:  מה צפוי היום?
+
שרה:  האחראי על הלו"ז צריך להיות עם אוזן גדולה - למשל לגשת למי שבא לעשות אירוע, ליצור אתו קשר ולומר לו:  שלום, באת לעשות פה אירוע?  כאן תפוס, אז אנא עשה זאת במקום אחר - במקום הזה והזה.
+
ברוך:  אנחנו בלו"ז מוגבל בפגישה הזו. רכז משימות צריך רק לדעת מה המשימות. זה הארגון הראשון שאני נמצא בו, שבו כל אישה רוצה לקחת חלק, ונעלבת מכך שהיא לא לוקחת חלק. צריך לוח מודעות. זה עובד - לוח מודעות.
+
שרה:  לא רוצה לומר לאנשים מה לעשות. ועוד דבר:  אם הדוברות תאמר שיש עכשיו מסיבת עיתונאית, מישהו צריך לעזור לרכז המשימות. דוברות, אסיפות, הרצאות - זה היה טוב אם מישהו היה עושה את זה בשבילי.
+
ברוך:  מישהו שינווט את המשאבים שיש לנו?
+
שרה:  כן.
+
ברוך:  קורה שאישה רוצה לעשות למשל מעגל מסאז'ים, ואז היא צריכה רשימת קניות - צ'ק ליסט (שמן, מיטה, פרסום וכולי). אם היא מעבירה אותה לרכז משימות... - הרשימה הזו צריכה ללכת לשימור ידע וזה לא אפקטיבי. אף אחד לא מוכן לקחת אחריות על הביצוע בשלמותו - לסגור את כל הפינות.
+
שרה:  לא רוצה שיעבדו בשביל אחרים. לא זו הכוונה. אני מדברת על דברים מסוימים שקיימים ושחשובים. לדוגמא:  יש לנו כמה אסיפות, ולא יכול להיות שיחזיקו רמקולים כל הזמן. צריך גם תפקיד של צוות מגשימים, שאליו פונים מי שבאים להתנדב. עכשיו אנחנו עושים את זה באופן טבעי. צוות משימות צריך להיות מספיק אינטליגנטי, שמישהו חדש בא אליו  - צריך לזהות האם לתת לו את המשאבים או לכוון אותו להיות אחראי בעצמו על המשימות.
+
שיר:  עשיתי תרשים שמגדיר יותר טוב את הדברים - איפה צריך לשפר את ההגדרות שלנו. הכותרת הראשית:  המאבק (המאהל). יש כאן שלוש רמות:  התנהלות כלפי תקשורת וקהל - איך אנחנו נראים, תיאום בתוך הצוות ופעולה/תפקיד - מה כל אחד עושה. על כל רמה, צריך להיות איש צוות אחראי. בעניין הראשון, דוברות, שירות לקוחות, גיוס עזרה - למשל גיוס אנשי צוות שרוצים לעזור, גיוס תרומות, ארגון נייר עמדה - להוציא מהפרוטוקולים דרישות בסיסיות לכנסת, טיפול במפגעים - גם זה חשוב לנראות שלנו, וגם הצבת גבולות בתוך האנשים שמגיעים למעגל. עד כאן לגבי הרמה הראשונה.
+
אורית:  מי לוקח אחריות על נייר עמדה?
+
שרה:  אני מביעה התנגדות. הצוות של איה החליט שהם צוות קטן...(?)  אתם לא יכולים להכתיב.  יש עוד חמישים קבוצות שעושות דברים כאלה.  זה לא נכון להסתכל על זה ככה.  צריך אדם שיהיה בתיאום עם הצוותים האחרים.  איה ומגן וליאור גם - רואים רק את הנקודות שלהם.  צריך אחראי קישור.
+
ברוך: בואו נסתכל מה קרה בחדר.  אנשים קצת עזבו אותו...
+
שיר:  מאבק/מאהל זו הרמה העליונה.  זה מתחלק לשלוש רמות:  רמה ראשונה - התנהלות כלפי תקשורת/קהל, שזה מפורט לדוברות, שירות לקוחות, גיוס עזרה - אנשי צוות, גיוס תרומות - כספים, טיפול במפגעים (בטיחות), הצבת גבולות במאהל והכי חשוב - נייר עמדה (לקחת את זה לאנשי מקצוע ואז לכנסת).  רמה שנייה:  תיאום בתוך הצוות - לו"ז, טלפון שאנחנו עושים בכל דבר שקשור למישהו אחר, אינטרנט, רשימת ציוד, דף קשר וחלוקת תפקידים.  רמה שלישית:  פעולה/תפקיד.  זה מתחלק לניהול אירועי קהל - הרצאות, מוזיקה וכולי.  גם דיונים.  כולל גם מטבח, פעולות אינטרנט, דוברות, סיכום פרוטוקולים, קשר עם מאהלים אחרים, ניקיון, תיאום בין כולם וניהול הפגנות/פעולות פוליטיות כלשהן.  על כל רמה ועל כל פרט בתוך הרמות האלה צריך להיות איש אחראי, שאחראי על האנשים שלו.  על כל הדברים האלה אנחנו צריכים לנהל ישיבות ברמה יומית.  לעדכן את כולם מה נעשה באותו יום - וגם אם מישהו לא הגיע או לא יודע - הוא צריך להיות מעודכן על רמה יומית.  חייבים לדבר על הדברים האלה, וגם צריך להיעזר אחד בשני, כמו מי שמתקשה בתפקיד שלו.  לגבי כל המבנה הזה שאמרתי:  יש כבר את האנשים לרוב הדברים, אבל יש שמות שהגדירו קודם וצריך לחלק את זה מחדש לרמות האלה.  זה אפילו תנאי שלי להמשך שלי במאבק.  אני רוצה סדר!
+
ברוך:  תודה רבה.  שרטטת שיר שרטוט מדויק.  אני מהנדס במקצועי, ועשית דבר מאד מדויק, וזה יוצר מודל חדש שלא הכרנו אותו כדי לתפוס את מה שקורה אתנו פה.  אני רוצה להציע לגבי המודל שלך, שהוא פתוח - שלוש רמות ויש בתוך כל אחת המון מקום לקטגוריות.  אבל:  אני מקווה מתישהו לכתוב בבלוג שלי, מבחינתי ומבחינת האמונות שלי, המאהב שלנו הוא רק בזירה הסימבולית - רק במלים שאנחנו אומרות.  לכן המינוחים של שמות הצוותים הם סופר קריטיים כדי להבנות מציאות שאני רוצה להגיע אליה.  קראנו לצוות שלנו צוות מחבקים, ולא מאבטחים או שומרי סדר;  אנחנו מאמינים שיש בטחון, ושאנשים רוצים שיהיה סדר.  מי שזקוק לכך, יקבל מאתנו אהבה.  בעיניי, הזירה הלשונית היא הזירה בה אנו עובדים.  צריכה להיות בהירות ותיאום בין הצוותים, אבל הבקשה שלך לטבלת תרגום (בשפה של אנשי מחשבים).  המאהב ולא המאבק שמעלה אבק, הוא הסיבה שבעטייה אני בה לכאן בבוקר.
+
שיר:  מה שאני אומרת פה, אתה יכול להתייחס אליו כמו ארגון של עסק.  אח"כ מקס ברנר יכול למלצרית גברת שוקולד או איך שבא לו, אבל היא מלצרית.  האנשים כאן צריכים מלים פשוטות.  דברים ברורים.  צוות מחבקים הוא נכון, אבל גם מאבד את המהות של הצבת גבולות.
+
ארין:  זה בדיוק מחזיר למה שדיברתי בהתחלה, בעניין המימיקה.  אנחנו חייבים להשתמש בשפה פשוטה, שכל אחד יבין.  אם אנחנו ניצור שפה חדשה, קשה מאד להכיל את זה.  קשה להכיל ממילא את כל הדברים החדשים שקורים.  גם שפה חדשה זה כבר יותר מדי.  אם אדם יבוא עוד שנתיים למאהל, הוא לא יבין את השפה שלנו.  זה משמש לגיטימציה לתקשורת לאכול אותנו.  צריך לשמור על פשטות ועל עממיות.  להתחיל להיכנס לרבדים עמוקים, גם אוכל לנו את הזמן כאן בפגישות.
+
ברוך:  אני רואה שזה עוד נושא שצריך לדבר עליו - השפה.  תודה על הזמן שנתנו פה.  אני סוגר את הישיבה.
+
 
+
עריכת פרוטוקול:  אדם דובז'ינסקי
+

גרסה אחרונה מתאריך 10:07, 8 באוגוסט 2011

התוכן הועבר לדף הפרוטוקולים של צוותים שלקחו אחריות במאהב לו הייתי רוטשילד. באופן יותר ספציפי - הוא הועבר לכאן

כלים אישיים
גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
תיבת כלים