הפזורה: נוסח הפנייה לקרן של"י

מתוך שקוף באוהל
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

זהו דף הקשור ליוזמת הפזורה: מהפכניותים מתיישבים ליד שולחנות המועצה בישראל-פלסטין. דפים נוספים הקשורים ליוזמה ניתן למצא כאן.

תוכן עניינים

כללי

רוצים לבנות מעין לובי של אנשי מחאה וחברי מועצות מקומיות ומועצות ערים. הלובי יאפשר חיבור בין מאבקים סביבתיים מקומיים לבין פעילים סביבתיים מרשויות מקומיות סמוכות ואף מרוחקות. הלובי ישרת כשולחן עגול ארצי לטיפול בבעיות סביבתיות ולהפעלת סולידאריות כבר בשולחנות המועצות המקומיות - הקמנו את "הפזורה" כדי להביא את המחאה החברתית גם לשולחנות המועצות המקומיות, בהם יש כח רב להשפעה בנושאי תכנון וסביבה.


מתוך למידה של תהליך ההשפעה של המחאה החברתית על תוצאות הבחירות בכנסת, חשוב לנו חיזוק הקשר בין פעילי השטח של המחאה החברתית, פעילי איכות הסביבה וחברי המועצות ברשויות המקומיות. במיוחד לקראת הבחירות המקומיות.

כמה מתנדבים?

23 מתנדבים

ייעוד

בראיית על, מה היעוד של הפרוייקט המוצע, מה הנושא שיטופל, מדוע נושא זה נבחר, ומה מימדי ההשפעה של הפעילות

שינוי במאזן הכוחות המשפיעים על סוגיות סביבתיות בישראל: חיזוק משמעותי לכוחם של פעילי סביבה ושל וחברי רשויות מקומיות אשר טובת הסביבה לנגד עיניהם.

זאת באמצעות בניית רשת אקטיביסטית ארצית של פעילות/י סביבה ושל חברות/י מועצות מקומיות אשר פועלת במשולב במישור המחאתי ובמישור המוניציפאלי, תוך סיוע ארצי לסוגיות מקומיות.

נושא זה נבחר לאור ההשפעה המשמעותית שראינו לפעילות המחאה החברתית על הבחירות לכנסת. ראינו שהציבור דורש להיות מעורב יותר בהחלטות ש"עוברות לו מעל הראש". גם בנושאי סביבה יש דרישה הולכת וגוברת למעורבות אזרחית לטובת ערכים סביבתיים, למול מנגנון ממשל מקומי ועסקי שמתקשים להתחשב בכך. הבחירות המקומיות הקרובות הינן הזדמנות לשינוי מאזן הכוחות, הזדמנות להעביר עוד כח לידי האזרחיםות שאיכפת להןם.

"הפזורה" תאפשר לשדרג את כוחם של האזרחים בסוגיות סביבתיות, שהן לרוב בעלות אופי מקומי. ראשית, החיבור בין פעילי הסביבה לבין חברות/י הרשות המקומית ישופר. שנית, הרשת תאפשר סיוע של אקטיביסטים ושל חברות/י רשויות סמוכות ואף מרוחקות, אשר שותפים לחזון הסביבתי. כך נצליח לייצר מכפיל כח, ולשנות את מאזן הכוחות בשדה.

מטרות עיקריות

מה הן מטרות הפעילות המוצעת, מה אתם שואפים להשיג בעזרת הסיוע של קרן של"י וכן מה טווח הזמן המתוכנן להשגת המטרות

מטרות בחשיבות עליונה:

  1. קיום מרחב מפגש ושיחה משותף.
  1. הצטרפות ומתן כתף למאבקים סביבתיים קיימים
  1. הכנסת נורמות חדשות לזירת האקטיביזם הסביבתי:

- שותפות שטח-מוניציפליה - דגש חזק על מעורבות אזרחית: שקיפות ודמוקרטיה שטוחה - איגום כח, מתוך סולידאריות בין מאבקים שונים - פעילות במרחב הציבורי (הפגנות, אירועים וכד')

מטרות משנה:

  1. שמירה על תרבות שיחה משתפת, תקשורת לא-אלימה ודגש חזק על מעורבות אזרחית פעילה ועל פעילות במרחב הציבורי (הפגנות, אירועים וכד')
  1. הרחבת הרשויות המקומיות ש"משתתפות": כיום ישנה מעורבות של פעילות/ים וחברות/י מועצות מקומיות ב-14 רשויות מקומיות, אנו רוצים להרחיב את הפריסה ל-30 רשויות מקומיות לפחות
  1. מציאת דרך לשיח שיוויוני בין אקטיביסטים/ות מרשויות מקומיות "חזקות" או "ממרכז הארץ" לבין אקטיביסטים/ות מה"פריפריה"

הסיוע של קרן של"י חיוני ליכולת של היוזמה להפוך מקבוצה עם חזון לגוף שעומד על הרגליים. כרגע היוזמה דלת משאבים.

טווח הזמן המתוכנן: אנחנו מקווים שנצליח כבר תוך 6 החודשים הקרובים לראות את כוחה של "הפזורה" במאבקים הסביבתיים אשר יתעצמו לקראת הבחירות המקומיות.

דרכי פעולה עיקריות

מה דרכי הפעולה בהן תנקטו, לדוגמה
מאבק משפטי, הפנינג, קמפיין וכו'.
  1. מרחב שיחה משותף: קיום מפגשים קבועים של "הפזורה" בהם יידונו סוגיות סביבתיות ממקומות שונים בארץ, ובו הפעילים מכל איזור יוכלו לבקש עזרה ולהציע עזרה לפעילים מאיזורים אחרים
  1. חיבור בין אקטיביסטים באיזורים שונים לבין חברי רשויות מקומיות בתפקיד - הן לייעוץ והן לסיוע קונקרטי במאבקים.
  1. סיוע לבניית שיתופי פעולה בסולידאריות בין-איזורית. למשל: סיוע לפעילים מצפון הארץ לקחת חלק במאבק סביבתי בדרום, בין אם דרך הרשת או הגעה פיזית להפגנה.
  1. עבודת שטח: הצטרפות ומתן כתף למאבקים סביבתיים קיימים.

תוצאות רצויות

מה התוצאות אותן אתם מתכוונים להשיג הן בטווחה הקצר (השנה הקרובה) והן בטווח הארוך יותר

מדדים להצלחת הפרוייקט

כיצד בכוונתכם למדוד ולהעריך את הצלחת הפרוייקט

תיאור נוסף על הפרוייקט

בחלק זה אתם מתבקשים לרשום סיכום בהיר וממוקד של הפרוייקט, החל ממטרות ויעדים, דרך דרכי פעולה ואמצעי הערכה.

"הפזורה" תאפשר לשדרג את כוחם של האזרחים בסוגיות סביבתיות, שהן לרוב בעלות אופי מקומי. ראשית, החיבור בין פעילי הסביבה לבין חברות/י הרשות המקומית ישופר. שנית, הרשת תאפשר סיוע של אקטיביסטים ושל חברות/י רשויות סמוכות ואף מרוחקות, אשר שותפים לחזון הסביבתי. כך נצליח לייצר מכפיל כח, ולשנות את מאזן הכוחות בשדה.

באמצעות קיום מרחב מפגש ושיחה משותף, הצטרפות ומתן כתף למאבקים סביבתיים קיימים, והכנסת נורמות חדשות לזירת האקטיביזם הסביבתי, אנחנו מאמינים שנצליח לעשות את השינוי שאנחנו מקווים לו.

בסופו של דבר, אנחנו צופים שה"פזורה" תוביל לניצחונות במאבקים סביבתיים, בזכות החיבור הבין-אזורי, ובזכות החיבור בין האקטיביזם לבין שולחנות הרשויות המקומיות.

תקציב

האם יש תורמים נוספים ואם כן כמה תרמו?

1800 - תורמים פרטיים

מה התקציב של הפרויקט?

1,800 - כיבוד לישיבות והחזר הוצאות נסיעה בתחבורה ציבורית

12,000 - סיוע בהפקת אירועי מחאה בין-אזוריים: פרסום, תחבורה וצרכי הפקה נוספים.

כמה מבוקש מקרן של"י?

12,000

כלים אישיים
גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
תיבת כלים