עריכת מתכונים להכנה ביתית של "מוצרי חלב" צמחיים

מתוך שקוף באוהל
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
אזהרה: אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תירשם בהיסטוריית העריכות של הדף.
ניתן לבטל את העריכה. אנא בידקו את השוואת הגרסאות למטה כדי לוודא שזה מה שאתם רוצים לעשות, ואז שמרו את השינויים למטה כדי לבצע את ביטול העריכה.
גרסה אחרונה הטקסט שלך
שורה 18: שורה 18:
 
#אין צורך להשרות כלום
 
#אין צורך להשרות כלום
 
#להביא את המים והאורז לרתיחה. לבשל 30-35דק עד שהאורז נימוח
 
#להביא את המים והאורז לרתיחה. לבשל 30-35דק עד שהאורז נימוח
#בזמן שהאורז מתבשל - להרתיח קומקום ולשטוף את כל הציוד שבא במגע עם מים רותחים כדי לחטא
+
#להכניס לבלנדר כל פעם חצי ליטר מים עם כוס אורז מבושל - בסה"כ 4 כוסות אורז מבושל שהם 4 נגלות טחינה בבלנדר של ליטר ורבע. כל נגלה 3 דקות ואולי אפשר פחות, צריך לנסות.
#להכניס לבלנדר כל פעם חצי ליטר מים עם כוס אורז מבושל - בסה"כ 4 כוסות אורז מבושל שהם 4 נגלות טחינה בבלנדר של ליטר ורבע.  
+
 
#וגם סוכר + וניל
 
#וגם סוכר + וניל
#כל נגלה מבלה בתוך הבלנדר על עוצמה הכי חזקה 3 דקות ואולי אפשר פחות, צריך לנסות.
 
 
# מהבלנדר לסנן במסננת לתוך קנקנן של ליטר
 
# מהבלנדר לסנן במסננת לתוך קנקנן של ליטר
 
# את הליטר המסונן להעביר לפיצר הגדול דרך חיתול בד
 
# את הליטר המסונן להעביר לפיצר הגדול דרך חיתול בד
שורה 29: שורה 27:
 
קרדיט למתכונים הבאים:
 
קרדיט למתכונים הבאים:
 
[https://simpleveganblog.com/homemade-rice-milk/ simple vegan] [https://zerowastechef.com/2014/06/04/no-cook-rice-milk/ zero waste chef] [https://www.inbalnatan.co.il/recipe/%D7%97%D7%9C%D7%91-%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%96-%D7%95%D7%A9%D7%A7%D7%93%D7%99%D7%9D-%D7%A7%D7%A8%D7%9E%D7%99 ענבל נתן]
 
[https://simpleveganblog.com/homemade-rice-milk/ simple vegan] [https://zerowastechef.com/2014/06/04/no-cook-rice-milk/ zero waste chef] [https://www.inbalnatan.co.il/recipe/%D7%97%D7%9C%D7%91-%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%96-%D7%95%D7%A9%D7%A7%D7%93%D7%99%D7%9D-%D7%A7%D7%A8%D7%9E%D7%99 ענבל נתן]
==שימור==
 
[https://www.plantmilk.org/2017/07/14/preserving-homemade-plant-milks-at-home/ אחרי שקראתי את המאמר הזה], המסקנות שלי הן: שהבעיה העיקרית היא הקור. אפשר לפסטר את החלב וזה אמור לתת לו עוד זמן מדף אבל תכלס למי יש כח לפסטר 5 ליטר בבין-מארי? חחחח
 
נראה לי שמה שנעשה זה נוסיף למתכון קוביות קרח בתהליך הטחינה כדי לוודא שזה נשאר קרוב ל0 מעלות וזה יתן לנו עוד כמה ימים עם החלב, גם בחום של יולי-אוגוסט.
 
  
 
=מתכונים מלפני יוזמת חלב האורז=
 
=מתכונים מלפני יוזמת חלב האורז=

שימו לב: תורמים אחרים עשויים לערוך או אף להסיר את תרומתכם לשקוף באוהל. אם אינכם רוצים שעבודתכם תהיה זמינה לעריכה על ידי אחרים, אל תפרסמו אותה פה. כמו־כן, אתם מבטיחים לנו כי כתבתם את הטקסט הזה בעצמכם, או העתקתם אותו ממקור שאינו מוגן על ידי זכויות יוצרים (ראו שקוף באוהל:זכויות יוצרים לפרטים נוספים). אל תעשו שימוש בחומר המוגן בזכויות יוצרים ללא רשות!

ביטול / יציאה | עזרה לעריכה (נפתח בחלון חדש)
כלים אישיים
גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
תיבת כלים