עריכת הבאר - קואופרטיב באר שבע

מתוך שקוף באוהל
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
אזהרה: אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תירשם בהיסטוריית העריכות של הדף.
ניתן לבטל את העריכה. אנא בידקו את השוואת הגרסאות למטה כדי לוודא שזה מה שאתם רוצים לעשות, ואז שמרו את השינויים למטה כדי לבצע את ביטול העריכה.
גרסה אחרונה הטקסט שלך
שורה 1: שורה 1:
{{מאגר ידע קואופרטיבי}}
+
  קואופרטיב "הבאר" נמצא בתהליכי הקמה כבר תקופה ארוכה,  
  קואופרטיב "הבאר" הוא קואופרטיב צרכנות אשר נמצא בשלבי התפתחות,  
+
  הרכישה הראשונה מיועדת להתרחש במהלך חודש דצמבר, מאחר וכבר נמצא מקום זמני לאיחסון.
במהלך אפריל 2014 נפתח הקואופרטיב מחדש בגינת אליעזר פרי,
+
[[קובץ: HaBeerLogo.jpg|300px|thumb|left]]
במקלט בוינגייט פינת חנה סנש
+
  הרכישה הראשונה בוצעה באמצע חודש פברואר 2013.
+
פעילותו הופסקה זמנית במהלך חודש דצמבר 2013
+
איך זה עבד? הסחורה נמכרה רק לחברי הקואופרטיב נכון לתחילת דצמבר 2013.
+
הקואופ שהה באופן זמני במקלט ברח' עוזיהו בשכונה ד',
+
ונסגר בעקבות החלטה על צורך דחוף למצוא מקום חדש וקבוע עד חודש ינואר.
+
 
+
[http://goo.gl/cDt5ZM טבלת מחירי מוצרים]
+
[[קובץ: HaBeerLogo.jpg|400px|thumb|left]]
+
  
 
==תחילה קישורים חשובים==
 
==תחילה קישורים חשובים==
שורה 75: שורה 66:
 
קואופרטיב הבאר התחיל להתגלגל לפני כמה חודשים ע"י קבוצה מצומצמת של פעילים, במטרה לייצר מסגרת קהילתית שתאפשר רכישה משותפת של מוצרי מזון בריאים והוגנים ובכך לאפשר אורח חיים שהוא זול, בריא, שאינו מנצל ואינו הורס את הסביבה. חברים מקהילת "שיח" משתתפים ומלווים את הקמת הקואופ.
 
קואופרטיב הבאר התחיל להתגלגל לפני כמה חודשים ע"י קבוצה מצומצמת של פעילים, במטרה לייצר מסגרת קהילתית שתאפשר רכישה משותפת של מוצרי מזון בריאים והוגנים ובכך לאפשר אורח חיים שהוא זול, בריא, שאינו מנצל ואינו הורס את הסביבה. חברים מקהילת "שיח" משתתפים ומלווים את הקמת הקואופ.
 
מימון ראשוני לקואופרטיב בסך 8500 ניתן ע"י דיקנאט הסטודנטים לעידוד יוזמות חברתיות, בינתיים התקבל מימון נוסף ע"י קרן שח"ף- קרן לפיתוח קהילות משימתיות. מבחינת עבודה שנעשתה- נלמדו מודלים שונים של קואופרטיבים ברחבי הארץ, נכתבו תקנון ורשימת מצרכים התחלתית (מצורפים), נכתבה רשימת ציוד שיש לקנות וכן הערכת מחיר עבורו, נוצרו קשרים עם קואופרטיבים ברחבי הארץ.
 
מימון ראשוני לקואופרטיב בסך 8500 ניתן ע"י דיקנאט הסטודנטים לעידוד יוזמות חברתיות, בינתיים התקבל מימון נוסף ע"י קרן שח"ף- קרן לפיתוח קהילות משימתיות. מבחינת עבודה שנעשתה- נלמדו מודלים שונים של קואופרטיבים ברחבי הארץ, נכתבו תקנון ורשימת מצרכים התחלתית (מצורפים), נכתבה רשימת ציוד שיש לקנות וכן הערכת מחיר עבורו, נוצרו קשרים עם קואופרטיבים ברחבי הארץ.
המשלוח הראשון כבר בוצע, וכעת נדרש שלב של הסקת מסקנות.
 
  
עד לפתיחת הקואופרטיב (היעד היה דצמבר, אך זה נדחה לתחילת פברואר) היו שלוש משימות עיקריות ולצורך כך הורכבו צוותים (מקום, ספקים, שיווק*.
+
מבחינת עבודה שצריכה להיעשות עד לפתיחת הקואופרטיב (תאריך יעד- דצמבר) יש שלוש משימות עיקריות ולצורך כך הורכבו צוותים:
  
הרכב צוותים והמשימות השתנו בעקבות המעבר למקלט חדש וקביעות שעות פתיחה קבועות - נוספו צוות חנות, צוות תורנות, צוות תרבות. צוות מקום בוטל.
+
!הערה: לא כולם חייבים להיות חברים בצוותים.
  
דובר על רוטציה וגמישות בכל הנוגע לצוותים (26.5.2013).
+
===מקום===  
 
+
!הערה: לא כולם חייבים להיות חברים בצוותים, אך מי שאינו בצוות מחוייב להתנדב פעם בחודש לפתיחת המקלט.
+
 
+
===משמרות במקלט===
+
*בכל משמרת יהיה איש/אישה שיהיו אחראים על בדיקת המלאי והעברה לצוות ספקים האם יש להזמין משהו נוסף שעומד להיגמר. זה יעשה לפי מסמך המפרט מהם המוצרים הקבועים שהקואופרטיב קונה ללא תלות בהזמנה
+
*צריך להוציא מסמך המפרט בדיוק את התפקידים והאחראיות של מי שנמצא במשמרת
+
*בתחילת חודש יוני פורסם דודל כדי להתאים את שעות פתיחת המקלט כך שכל חבר יוכל להגיע לפחות פעם בשבוע. המקלט ייפתח פעמיים בשבוע.
+
*בעיות וקשיים שהועלו: העיסוק עם הכסף, ביצוע שעות ההתנדבות
+
 
+
===צוות חנות===
+
*צוות אחראי על הנושא:
+
טל ז., אור ד., אביב (משלוחים).
+
 
+
*תחום אחריות: עיצוב, קישוט המקלט.
+
 
+
===צוות תורנות===
+
*צוות אחראי על הנושא:
+
עדי, יוני.
+
 
+
*תחום אחריות (הגדרה זמנית ושרירותית):
+
**לוודא ולסייע בשיבוץ אנשים למשמרות לפי שעות הפתיחה ועבודה שוטפת.
+
**להזכיר לאנשים להגיע למשמרת שלהם.
+
**להדריך אנשים ולוודא שיש להם כל מה שהם צריכים לביצוע העבודה במקלט.
+
 
+
בתחילת חודש יוני פורסם דודל כדי להתאים את שעות פתיחת המקלט כך שכל חבר יוכל להגיע לפחות פעם בשבוע. המקלט ייפתח פעמיים בשבוע.
+
 
+
נכון לעכשיו רשומים ברשימת הקשר 52 איש.
+
 
+
===צוות תרבות===
+
כרגע דובר על אדם אחד שיהיה אחראי.
+
 
+
הועלתה הצעה לצוות תרבות שיהיה אחראי על הפקת אירוע תרבות אחת לחודש.
+
 
+
האירוע יכול לפנות לחברי הקואופרטיב/ לאנשי השכונה/ אירועי לימוד, שיח ומפגש.
+
 
+
===צוות ספקים===
+
*צוות אחראי על הנושא:
+
ורד, מיכאל (אלה, גלעד - פרשו).
+
 
+
*תמונת מצב:
+
מתוך ההיכרות עם קואופרטיבים נוספים, אספנו מספרי טלפון של מספר ספקים, וכבר כעת מוטל על הצוות האחראי לברר מחירים מול הספקים/חקלאים ולבחור את הזולים, אך גם עם עדיפות למי שמספק תוצרת ישירות מהחקלאי, וכזה שאפשר לסמוך עליו שאורגני הוא אכן אורגני ופייר טרייד הוא אכן פייר טרייד. כמו כן, אם מישהו מכיר חקלאים שירצו לספק מוצרים (ביצי חופש?) ישירות ללא תיווך של ספק- הוא בהחלט מוזמן להפנות אותם אלינו, זה יהיה נהדר אם נוכל לוותר לחלוטין על תיווך של ספק.
+
 
+
*משימות:
+
 
+
1. לאסוף מ-ספקים סוגי מזון ומחירים. 
+
 
+
2. לברר פרטים: חקלאי עצמאי, פייר טרייד, אורגני. 
+
 
+
3. ניהול מו"מ ראשוני.
+
 
+
4. להשיג מידע מ-קואופים קודמים: סינגור קהילתי וקמה.
+
 
+
*עדכון מאסיפת קואופ (26.5.13)
+
 
+
דובר על מעורבות של החברים בקואופ' מבחינת הגדלת סל המוצרים ואמרנו שכל מי שרוצה להכניס מוצר נוסף מאוד מוזמן לברר עליו פרטים ולבדוק מי משווק אותו ובאילו מחירים ואז להציע את אותו מוצר בתפוצה רחבה לחברי הקואופרטיב. אם תהיה הענות של מעל 40 אחוז מהחברים הקואופרטיב ירכוש את אותו מוצר מכספי הקואופרטיב. אם מישהו רוצה לעשות את זה ומסתבך עם איך לפנות לספקים/ איך למצוא ספק מסוים שיפנה לצוות ספקים (ורד) או לשני אוסטרייכר ונעזור בשמחה!!
+
 
+
*עדכון אחרון לקראת הזמנה שנייה (21.3.13)
+
1. ההזמנה תבוצע מהספקים הבאים:
+
**רוב המוצרים מחברת א.ס.פ. פארן (עסק באר שבעי, [http://dunsguide.dundb.co.il/D532063088.aspx קישור]),
+
**דבש ושמן זית ממשק פתורה (ליד קרית גת)
+
**טחינה ממפעל טחינה בקרית מלאכי.
+
 
+
2. גם הפעם ההזמנה תעשה מראש באמצעות פרסום טופס למילוי לחברים. ( המעוניינים בטופס מוזמנים לפנות למייל של הקואופ: habeercoop@gmail.com )
+
 
+
3. הקואופרטיב פותח את המקלט כנקודת חלוקה של "האורגני" ([http://haorgani.co.il/ קישור לאתר האינטרנט של האורגני]).
+
**כעת ניתן להזמין מזון אורגני דרך האתר, ולקבל אותו למקלט לאיסוף מיידי בשעות הפתיחה, כך שדמי המשלוח הם 5-10 ש"ח במקום 25 ש"ח.
+
**היתרון במהלך זה: אנחנו לא אחראים על המכירה וההזמנה, אלא רק מספקים את מקום החלוקה ואת הלקוחות הפוטנציאלים.
+
 
+
שורה תחתונה: ההזמנה מ-ספק זול יותר | יותר מוצרים אפשריים | נקודת חלוקה של מוצרים אורגניים
+
 
+
*עדכון ב-צל הזמנה ראשונה (9.2.13)
+
1. ההזמנה בוצעה באמצעות תבליני מימון (עסק באר שבעי), דבש ושמן זית ממשק פתורה (ליד קרית גת) וטחינה ממפעל טחינה בקרית מלאכי.
+
2. ההזמנה נעשה מראש באמצעות פירסום טופס למילוי לחברים. ( המעוניינים בטופס מוזמנים לפנות למייל של הקואופ: habeercoop@gmail.com )
+
3. הוזמנו רק מוצרים שהחברים ביקשו בטפסים לפחות 40% מהמינימום הנדרש לביצוע הזמנה (למשל אם המינימום הוא 10 קילו, וכל החברים יחד הזמינו לפחות 4
+
4. הדד-ליין להגשת טופס היה יום שני (21.1.13), ההזמנה הייתה צפויה לצאת ביום שלישי תאריך 22.1.13 והתעכבה בשל התארגנות מחדש בתבליני מימון.
+
5. המוצרים הועברו ב8.2 למקלט בעוזיהו המלך 10 והחלה מכירתם.
+
6. על כל מוצר נכתב המחיר בו הוא נקנה עבור הקבוצה, והמחיר בו הוא נמכר לקבוצה (למרות שזה נכתב, רוב החברים לא ראו והתייחסו לזה).
+
7. כ-32 איש מילאו את הטופס
+
קילו אז המוצר הוזמן.
+
8.רשימת המוצרים שהוזמנו:
+
 
+
שורה תחתונה: ההזמנה התבצעה מעסקים מקומיים והתקבלה באיחור קל.
+
 
+
*מה נעשה והוסכם עד כה (3.12.12)?
+
1. הרצל ביבי, הכי זול – מוצרים יבשים. (אפשר להוסיף לסל קניות של שדה בוקר ורינגלבלום). לבדוק את המקור ממנו הגיעו המוצרים.
+
2. שמן זית, קמחים, טחינה – מחקלאים פרטיים בישובים מהסביבה.
+
3. כנראה צריך להגיע לספקים הפרטניים באופן אישי אבל אולי אפשר גם להסתמך על כך שהם יעברו בבאר שבע. 
+
4. צריך לשכלל את העלויות והזמן להגיע לספקים הפרטניים.
+
 
+
===שיווק ===
+
[[קובץ: SecondFlyer.jpg|200px|thumb|left]]
+
[[קובץ: ThirdFlyer.jpg|200px|thumb|left]]
+
 
+
באסיפה 26.5.2013 הוחלט לפתוח מחדש את הצוותים ולהקצות שני אנשים לכל צוות.
+
 
+
*צוות אחראי על הנושא כרגע:
+
נילו, שי, יעל (אלחנן, כנרת - פרשו | שירן - טרם הגיבה | יעל, שי - טרם הוגדר ולמעשה הן עדיין פעילות בצוות)
+
 
+
כאמור המטרה היא לגייס חברים וקונים נוספים תוך כדי פנייה לאוכלוסיה מגוונת (גם סטודנטים, גם באר-שבעים).
+
 
+
*משימות
+
**לפני הקמה סופית:
+
 
+
1. גיוס חברים נוספים, יצירת תשתית של מתעניינים לשלב הבא, זאת ע"י
+
 
+
2. פרסום באינטרנט: הקמת דף פייסבוק ופרסום פוסטים מתאימים ותדירים, הקמת אתר אינטרנט, דף ויקי (כבר קיים).
+
 
+
3. הכנת חומר שיווקי: פלאיירים מ-כמה סוגים שפונים לאוכלוסיות שונות. מציאת נקודה לדגש פרסומי עבור כל אוכ'. מצגת שיווק.
+
 
+
**אחרי הקמה: גיוס חברים נוספים וקהל לקוחות, פרסום שותף.
+
 
+
*מה כבר עשינו וקבענו (8.2.13)?
+
 
+
1. חומר מודפס:
+
*בצד שמאל ניתן לראות פלאייר במצב ראוי להדפסה ששירן הכינה. על ההדפסה יהיו אחראיים נכון לעכשיו צוות ספקים.
+
*יצירת כרטיסי ביקור - באיזו צורה? אינפורמטיבית או טיזרים. לא הוחלט.
+
*הכנת חותמות - הצעה שעלתה לצורך העברת עיקרון של פשטות וקיימות.
+
*מגנטים - ניתן ליצור אותם מכרטיסי הביקור. דורש התגייסות של חברים נוספים לצורך איסוף המגנטים.
+
 
+
שורה תחתונה: בינתיים יש פלאיירים, אין כרטיסי ביקור
+
 
+
2. אינטרנט:
+
*בסוף הדף הזה ניתן לראות קישור למצגת ולקבוצת הפייסבוק.
+
*בדף הפייסבוק יש כבר 146 לייקים. יוצא פרסום חדש פעם ב-1-4 ימים. בינתיים בעיקר נילו מפרסם בדף, בעזרת רעיונות ועריכה של שאר החברים.
+
*שירן הכינה באנרים עם פירות, שעדיין אינם רלוונטים כי אין התעסקות עם מוצרים טריים (שהתוקף שלהם קצר).
+
*במפגש במרץ 2013 השתנו מעט עקרונות יסוד לפרסום בפייסבוק וגם חלוקת העבודה:
+
**פרסום בעדיפות של דברים הקשורים ישירות לפעילות הקואופרטיב.
+
**פרסום דברים של ארגונים הקשורים בקשר עמוק עם חברי הקואופ.
+
**פרסום לכל הפחות פעמיים בשבוע.
+
**חלוקת עבודה: איסוף - נילו + שי | מיון - יעל + 1 | עיצוב - שירן. חסרים אדם או שניים נוספים בצוות | פרסום - בעיקר נילו + שי, גם שירן או אלחנן
+
 
+
*במפגש 6.2.2013 דובר על עקרונות יסוד לפרסום בפייסבוק ומה המטרה במסגרת זו:
+
**אטרקטיבי, מדבר לקהל רחב - חברי פייסבוק אינם בהכרח חברי קואופ. מיעוט בכתב. משלב בין תוכן ספציפי של הקואופ לתוכן פחות ממוקד  (למשל מוצרים מסויימים להוסיף מתכונים)
+
**נכון לעכשיו פרסום אחד ל-1-4 ימים. לא יותר מפעם ביום (לא להעמיס על אנשים).
+
**זכויות יוצרים על תמונות – מקור התמונה וקישור. אתרים לתמונות חינמיות. להסתכל על ההסכמים. לקבל כללים ברורים בנושא ממי שכבר מכיר את זה - באחריות נילו. להוסיף הערות תחת פרסומים קיימים כבר עם המקור של התמונות – באחריות שי.
+
**האם להוסיף לוגו קואופ לכל פרסום או לפחות לחלק מהפרסומים
+
**חומרים שחובה לעלות - הראיון של שני בגלי צה"ל – באחריות אלחנן.
+
**אפשר שחברים בקבוצה יחצינו חלק מהשיח על גבי דף הפייסבוק.
+
**אפשר לפרסם גם דברים מסביב לנושא שיכולים לשמש את חברי הקבוצה(למשל מתכונים) ולא רק עידכונים או דברים על קואופרטיבים.
+
 
+
שורה תחתונה: דף הפייסבוק עובד וגדל בהדרגה. חסרה מעט השתתפות של שאר החברים בקבוצה
+
 
+
3. פנים אל מול פנים
+
*מהאסיפה (26.5.13) - דיון בדבר הצורך להגדיל את כמות החברים בקואופ':
+
דיברנו על הצורך להגדיל את כמות החברים על מנת שנוכל להכניס לרשימת המוצרים גם מוצרי חלב ובהמשך ירקות ופירות. דיבנרו על כך שכרגע כוך הקנייה הנוכחי שלנו (50 חברים) לא יכול להבטיח שהמוצרים ייקנו ברובם ושמו ייעדם כללים לפניהם במאה חברים נשאף להוסיף מוצרי חלב ובמאה חמישים חברים נשאף להכניס ירקות ופירות.
+
*מהאסיפה (26.5.13) - שני ואביב הציעו רעיון שהתקבל ברוב התלהבות לעשות אצלם בחצר ערב חומוס למתעניינים. האירוע יצא לפועל בזמן הקרוב- שני אמורה להוציא תאריך ספציפי שנקבע ליום שני 10.6.
+
*כרגע בסיס ההצטרפות לקואופ הוא בעיקר בשיטת חבר מביא חבר. זה תפקיד של כל חבר באופן עקרוני. האם לעודד מודל זה בשיטת הפירמידה.
+
*קליטת חברים חדשים - שיגיעו קודם לחוגי בית או למליאה?
+
**באמצעות חוגי בית - מי יערוך את חוגי הבית? באיזו מתודה? אפשר התחלה בסגנון - איך אתןם הייתןם רואותים קואופ שהייתןם מקימותים? או פשוט פרונטלי עם שו"ת (שאלות ותשובות)
+
**במסגרת המליאה - מי ידאג ל"נחיתה רכה" שלהם במליאה? אולי לחלק את המליאה לשניים ובשלב הרשון לקלוט את החדשים? אולי זה יהיה ארוך מדי?
+
*ניסינו לפתוח דוכן באירוע פורים במרכז אורן, בשוק סוג ד' ברינגלבלום ובשוק ספרים יד שנייה ברינגלבלום. בינתיים סובלים ממיעוט מתנדבים.
+
*דוכן בשוק ספרים יד שנייה לקראת פסח (18-19.3.2013) נפתח פעמיים (18.3- יערה+שני, 19.3- נילו+גוני). מיעוט הלקוחות לא הצדיק את המשך הפעילות.
+
 
+
שורה תחתונה: יש הצטרפות וגדילה הדרגתית של הקבוצה,
+
אך אין מנגנון לקליטה והיכרות עם החדשים, ולא ששים להתנדב.
+
 
+
4. על מה עדיין צריך לדבר?
+
* לא ממש דיברנו על יעדים, למרות ש-82 חברים בקבוצת פייסבוק זה טוב בעיני. כן דיברנו על כך שבעבר הוזכר כי מספר חברי הקואופ הוא מוגבל ואין טעם להגדיל אותו באופן שכבר לא תהיה היכרות אישית בין חברים (נניח לכל היותר 100 בתים).
+
*לא דיברנו על שקיפות באמצעות "שקוף באוהל". צריך לדבר בפגישה הבאה.
+
*לא קבענו פרק זמן עד הפגישה הבאה.
+
 
+
===צוות מקום - סיים את תפקידו 29.5.2013===  
+
 
*צוות אחראי על הנושא:
 
*צוות אחראי על הנושא:
 
תום, מרב, גוני, שני, שלומי.
 
תום, מרב, גוני, שני, שלומי.
  
[[image:HaBeerLocation2.JPG|400px|thumb|left]]
+
*תמונת מצב 3.12.12:
 
+
*תמונת מצב אפריל 2014:
+
הקואופרטיב עבר למקלט מאחורי חנה סנש 3 (ליד פינת וינגייט) בגן אליעזר פרי.
+
המקלט בחסות עמותת שבועת האדמה.
+
 
+
*תמונת מצב 30.5.13:
+
התקבל מקלט ברח' סעדיה גאון בשכונה ב'!
+
לאחר הפגישה המיוחלת (שנדחתה כמה פעמים) עם נציג ועד שכונה ב' (חיים גלר) ועם סגנית מנהלת אגף הרווחה של עיריה (אתי).
+
באחריות העיריה - חשבונות חשמל ומים | באחריות ועד השכונה - ריסוס ורכישת צבע (כדי שנוכל לצבוע את המקום), פינוי ציוד שנמצא ולא נהיה מעוניינים בו.
+
 
+
*תמונת מצב 5.3.13:
+
מתקיימת פגישה עם נציג ועד שכונה ב' (חיים גלר) עבור מקלט ב-7 ברחוב סעדיה גאון, שכונה ב'.
+
המקום הזה הוקצה בתיאום מול העיריה
+
 
+
שורה תחתונה: עתידים כנראה בקרוב לחנוך את המקלט החדש בשכונה ב'.
+
 
+
*תמונת מצב 8.2.13:
+
*בעקבות מגעים עם העירייה והדירות הפתוחות - קיבלנו אישור להשתמש במקלט ד-12, רחוב עוזיהו 10 (ולא בר גיורא 31)
+
*השימוש במקלט החל בתאריך זה (יום שישי, 8.2) וכלל את סידורו וחלוקת המוצרים.
+
*הוראות הגעה למקלט: להיכנס לשביל צד מ-עברו השני של הכביש לכלבו אללוף.
+
 
+
שורה תחתונה: קיבלנו מקלט בשכונה ד' והוא כבר פעיל
+
 
+
*תמונת מצב קודמת 3.12.12:
+
 
נערכה פגישה חיובית עם אתי כהן מהעירייה אגף רווחה. רוצים התחייבות לחצי שנה ראשונה מצד העירייה.
 
נערכה פגישה חיובית עם אתי כהן מהעירייה אגף רווחה. רוצים התחייבות לחצי שנה ראשונה מצד העירייה.
 
אפשרויות:
 
אפשרויות:
שורה 284: שורה 88:
 
**'''זמני פתיחה:''' הצעה נכון לעכשיו דו שבועי, פעם בשבועיים.
 
**'''זמני פתיחה:''' הצעה נכון לעכשיו דו שבועי, פעם בשבועיים.
  
  החלטה: כרגע יש הסכמה להתחיל עם מה שיש בדירה של אלה
+
  החלטה: כרגע יש הסכמה להתחיל עם מה שיש בדירה של אלה או אם יתקבל אישור אז אולי בבית ספר.
או אם יתקבל אישור אז אולי בבית ספר.
+
  
 
*תמונת מצב קודמת 29.10.12:  
 
*תמונת מצב קודמת 29.10.12:  
שורה 301: שורה 104:
 
4. תיתכן אפשרות של שיתוף מול "צומח בדרום" ע"י פיצול גיאוגרפי – סניף רינגלבלום – מכירת מוצרים אורגניים, סניף ב' או ה' – מרכז קהילתי ושאר מוצרים.
 
4. תיתכן אפשרות של שיתוף מול "צומח בדרום" ע"י פיצול גיאוגרפי – סניף רינגלבלום – מכירת מוצרים אורגניים, סניף ב' או ה' – מרכז קהילתי ושאר מוצרים.
  
===טבלת מוצרים כולל מחירים===
+
===שיווק ===
 +
[[קובץ: SecondFlyer.jpg|300px|thumb|left]]
  
[[קובץ: PriceList.jpg|300px|thumb|left]]
+
*צוות אחראי על הנושא:
 +
נילו, שי, אלחנן, כנרת, יעל, שירן
  
טבלת המוצרים למכירה - אפריל 2014
+
כאמור המטרה היא לגייס חברים וקונים נוספים תוך כדי פנייה לאוכלוסיה מגוונת (גם סטודנטים, גם באר-שבעים).
{|class="wikitable"
+
|-
+
!מוצר
+
!מחיר לחברי קואופ (לק"ג או ליחידה)
+
!
+
!ספק
+
!מחיר קנייה מהספק + מע"מ (לפני מע"מ)
+
|-
+
|'''דגנים ==========
+
|אורז, בורגול, שיבולת שועל, קינואה, כוסמת, קוסקוס, קמח
+
|
+
|
+
|
+
|-
+
|'''אורז מלא
+
|'''7 ש"ח לק"ג
+
|
+
|
+
|
+
|-
+
|'''אורז בסמטי
+
|'''10 ש"ח לק"ג
+
|
+
|'''
+
|
+
|-
+
|'''בורגול
+
|'''5.5 ש"ח לק"ג
+
|
+
|'''
+
|
+
|-
+
|'''שיבולת שועל
+
|'''7 ש"ח לק"ג
+
|
+
|'''א.ס.פ. פארן
+
|'''
+
|-
+
|קינואה
+
|25 ש"ח לק"ג
+
|
+
|א.ס.פ. פארן
+
|
+
|-
+
|'''קוסקוס מלא
+
|'''13 ש"ח לק"ג
+
|
+
|א.ס.פ. פארן
+
|
+
|-
+
|'''קמח לבן (שטיבל)
+
|'''4 ש"ח ליחידה (1 ק"ג בשקית)
+
|
+
.ס.פ. פארן
+
|
+
|-
+
|כוסמת
+
|7.5 ש"ח לק"ג
+
|
+
|א.ס.פ. פארן
+
|
+
|-
+
|פסטה
+
|7 ש"ח לק"ג
+
|
+
|א.ס.פ. פארן
+
|
+
|-
+
|'''קטניות =========
+
|עדשים, שעועית, חומוס, אפונה
+
|
+
|
+
|
+
|-
+
|'''עדשים אדומות
+
|'''7.5 ש"ח לק"ג
+
|
+
|'''א.ס.פ. פארן
+
|'''
+
|-
+
|'''עדשים ירוקות
+
|'''8 ש"ח לק"ג
+
|
+
|'''א.ס.פ. פארן
+
|'''
+
|-
+
|גרעיני חומוס יבשים
+
|9 ש"ח לק"ג
+
|
+
|א.ס.פ. פארן
+
|
+
|-
+
|'''פירות יבשים ========
+
|חמוציות, תמר, אגוזים
+
|
+
|
+
|
+
|-
+
|'''תמר מג'הול
+
|'''25 ש"ח לק"ג
+
|
+
|
+
|'''א.ס.פ. פארן
+
|'''
+
|-
+
|'''חמוציות חצאים
+
|''37 ש"ח לק"ג
+
|
+
|
+
|'''א.ס.פ. פארן
+
|'''
+
|-
+
|אגוזי מלך
+
|58 ש"ח לק"ג
+
|
+
|
+
|א.ס.פ. פארן
+
|
+
|-
+
|'''מזון נוזלי ==========
+
|שמן, דבש, סילאן, טחינה
+
|
+
|
+
|
+
|-
+
|'''שמן זית
+
|'''30 ש"ח לליטר
+
|
+
|'''משק פתורה
+
|
+
|-
+
|'''דבש
+
|'''50 ש"ח ליחידה (צנצנת 1 ק"ג)
+
|
+
|'''משק פתורה
+
|
+
|-
+
|'''סילאן
+
|'''15 ש"ח ליחידה (צנצנת 0.9 ק"ג)
+
|
+
|?
+
|
+
|-
+
|'''טחינה (טבעית) מלאה
+
|'''16.5 ש"ח לק"ג
+
|
+
|'''מפעל טחינה הזהב קרית מלאכי
+
|
+
|-
+
|'''טחינה מלאה אורגנית
+
|'''25 ש"ח לק"ג
+
|
+
|'''מפעל טחינה הזהב קרית מלאכי
+
|
+
|-
+
|'''שימורים ==========
+
|זיתים, פטריות, תירס, מלפפונים, עגבניות
+
|
+
|
+
|
+
|
+
|-
+
|'''שימורים זיתים
+
|'''5
+
|
+
|'''א.ס.פ. פארן
+
|
+
|
+
|?
+
|
+
|-
+
|'''שימורים פטריות
+
|'''5
+
|
+
|'''א.ס.פ. פארן
+
|
+
|
+
|-
+
|'''שימורים מלפפונים במלח
+
|'''5
+
|
+
|'''א.ס.פ. פארן
+
|
+
|-
+
|'''שימורים תירס
+
|'''5
+
|
+
|'''א.ס.פ. פארן
+
|
+
|-
+
|'''שימורים עגבניות
+
|'''5
+
|
+
|'''א.ס.פ. פארן
+
|
+
|-
+
|'''מוצרי ניקוי ==========
+
|סבון כלים, סבון ידיים, אקונומיקה, נייר טואלט
+
|
+
|
+
|
+
|-
+
|'''סבון ידיים
+
|'''4.5 לליטר
+
|
+
|?
+
|
+
|-
+
|'''סבון כלים
+
|'''4 ליטר
+
|
+
|?
+
|
+
|-
+
|'''אקונומיקה
+
|'''8 ליח' (4 ליטר ליח')
+
|
+
|?
+
|
+
|-
+
|'''גליל שקיות אשפה ענקיות
+
|'''13 ליח' (50 שקיות ליח')
+
|
+
|?
+
|
+
|-
+
|}
+
  
קיים ניסיון לבדוק על ספקי של קמח לבן וקמח מלא בשקים.
+
*משימות
 +
**לפני הקמה סופית:
  
הטחינה לט מגיעה במועדה וייתכן שימצא ספק חלופי.
+
1. גיוס חברים נוספים, יצירת תשתית של מתעניינים לשלב הבא, זאת ע"י
  
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
+
2. פרסום באינטרנט: הקמת דף פייסבוק ופרסום פוסטים מתאימים ותדירים, הקמת אתר אינטרנט, דף ויקי (כבר קיים).
  
 +
3. הכנת חומר שיווקי: פלאיירים מ-כמה סוגים שפונים לאוכלוסיות שונות. מציאת נקודה לדגש פרסומי עבור כל אוכ'. מצגת שיווק.
  
טבלת המוצרים להזמנה - אוגוסט 2013
+
**אחרי הקמה: גיוס חברים נוספים וקהל לקוחות, פרסום שותף.
{|class="wikitable"
+
|-
+
!מוצר
+
!מחיר לחברי קואופ (לק"ג או ליחידה)
+
!
+
!כמות מינימלית שניתן לקבל מהספק בהזמנה (ק"ג)
+
!כמות מינימלית שנדרש מהחברים להזמין (ק"ג(
+
!האם היה מספיק ביקוש כדי להזמין
+
!ספק
+
!מחיר קנייה מהספק + מע"מ (לפני מע"מ)
+
|-
+
|'''דגנים ==========
+
|אורז, בורגול, גריסים, שיבולת שועל, קינואה, כוסמת, קוסקוס, קמח
+
|
+
|
+
|
+
|
+
|
+
|-
+
|'''אורז מלא
+
|'''7
+
|
+
|25
+
|10
+
|
+
|
+
|
+
|-
+
|'''אורז בסמטי
+
|'''10
+
|
+
|25
+
|10
+
|'''
+
|'''
+
|
+
|-
+
|'''בורגול
+
|'''5.5
+
|
+
|25
+
|10
+
|'''
+
|'''
+
|
+
|-
+
|'''שיבולת שועל
+
|'''7
+
|
+
|25
+
|10
+
|
+
|'''א.ס.פ. פארן
+
|'''
+
|-
+
|קינואה
+
|25
+
|
+
|25
+
|10
+
|
+
|א.ס.פ. פארן
+
|
+
|-
+
|'''קוסקוס מלא
+
|'''13
+
|
+
|10
+
|4
+
|
+
|א.ס.פ. פארן
+
|
+
|-
+
|'''קמח לבן
+
|'''4
+
|
+
|?
+
|
+
|
+
|א.ס.פ. פארן
+
|
+
|-
+
|כוסמת
+
|7.5
+
|
+
|?
+
|
+
|
+
|א.ס.פ. פארן
+
|
+
|-
+
|פסטה
+
|7
+
|
+
|?
+
|
+
|
+
|א.ס.פ. פארן
+
|
+
|-
+
|'''קטניות =========
+
|עדשים, שעועית, חומוס, אפונה
+
|
+
|
+
|
+
|
+
|-
+
|'''עדשים אדומות
+
|'''7.5
+
|
+
|25
+
|10
+
|
+
|'''א.ס.פ. פארן
+
|'''
+
|-
+
|'''עדשים ירוקות
+
|'''7.5
+
|
+
|25
+
|10
+
|
+
|'''א.ס.פ. פארן
+
|'''
+
|-
+
|גרעיני חומוס יבשים
+
|9
+
|
+
|25
+
|10
+
|
+
|א.ס.פ. פארן
+
|
+
|-
+
|'''פירות יבשים ========
+
|שקדים, חמוציות, תמר, אגוזים, גרעינים
+
|
+
|
+
|
+
|
+
|-
+
|'''תמר מג'הול
+
|'''25
+
|
+
|5
+
|
+
|
+
|'''א.ס.פ. פארן
+
|'''
+
|-
+
|'''חמוציות חצאים
+
|''37
+
|
+
|12.5
+
|5
+
|
+
|'''א.ס.פ. פארן
+
|'''
+
|-
+
|שקדים
+
|55
+
|
+
|?
+
|
+
|
+
|א.ס.פ. פארן
+
|
+
|-
+
|'''מזון נוזלי ==========
+
|שמן, דבש, סילאן, טחינה
+
|
+
|
+
|
+
|
+
|-
+
|'''שמן זית
+
|'''15 ליחידה
+
|
+
|0.5 ק"ג ליחידה
+
|
+
|
+
|'''משק פתורה
+
|
+
|-
+
|'''דבש
+
|'''50 ליחידה
+
|
+
|1 ק"ג ליחידה
+
|
+
|
+
|'''משק פתורה
+
|
+
|-
+
|'''סילאן
+
|'''15 ליחידה
+
|
+
|0.9 ק"ג ליחידה
+
|
+
|
+
|?
+
|
+
|-
+
|'''טחינה (טבעית) מלאה
+
|'''16.5
+
|
+
|18
+
|7.2
+
|
+
|'''מפעל טחינה הזהב קרית מלאכי
+
|
+
|-
+
|'''טחינה מלאה אורגנית
+
|'''25
+
|
+
|18
+
|7.2
+
|
+
|'''מפעל טחינה הזהב קרית מלאכי
+
|
+
|-
+
|'''שימורים ==========
+
|זיתים, פטריות, תירס, מלפפונים, עגבניות
+
|
+
|
+
|
+
|
+
|-
+
|'''שימורים זיתים
+
|'''5
+
|
+
|
+
|
+
|
+
|?
+
|
+
|-
+
|'''שימורים פטריות
+
|'''5
+
|
+
|
+
|
+
|
+
|?
+
|
+
|-
+
|'''שימורים מלפפונים במלח
+
|'''5
+
|
+
|
+
|
+
|
+
|?
+
|
+
|-
+
|'''שימורים תירס
+
|'''5
+
|
+
|
+
|
+
|
+
|?
+
|
+
|-
+
|'''שימורים עגבניות
+
|'''5
+
|
+
|
+
|
+
|
+
|?
+
|
+
|-
+
|'''מוצרי ניקוי ==========
+
|סבון כלים, סבון ידיים, אקונומיקה, נייר טואלט
+
|
+
|
+
|
+
|
+
|-
+
|'''סבון ידיים
+
|'''4.5 לליטר
+
|
+
|
+
|
+
|
+
|?
+
|
+
|-
+
|'''סבון כלים
+
|'''4 ליטר
+
|
+
|
+
|
+
|
+
|?
+
|
+
|-
+
|'''אקונומיקה
+
|'''8 ליח'
+
|
+
|4 ליטר ליח'
+
|
+
|
+
|?
+
|
+
|-
+
|'''גליל שקיות אשפה ענקיות
+
|'''13 ליח'
+
|
+
|50 שקיות ליח'
+
|
+
|
+
|?
+
|
+
|-
+
|'''נייר טואלט
+
|'''30 ליח'
+
|
+
|30 גלילים ליח'
+
|
+
|
+
|?
+
|
+
|-
+
|}
+
  
חוץ מזה נשאל על הרצון לצרוך שימורים כגון: טונה, זיתים, מלפפונים במלח/בחומץ, זיתים שחורים, תירס, פטריות, עגבניות מרוסקות.
+
*מה כבר עשינו (21.1.13)?
  
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
+
1. בצד שמאל ניתן לראות פלאייר במצב ראוי להדפסה ששירן הכינה.
  
טבלת המוצרים להזמנה שנייה - אפריל 2013
+
2. בסוף הדף הזה ניתן לראות קישור למצגת ולקבוצת הפייסבוק.
{|class="wikitable"
+
|-
+
!מוצר
+
!ספק
+
!מחיר קנייה מהספק + מע"מ (לפני מע"מ)
+
!מחיר לחברי קואופ (לק"ג או ליחידה)
+
!כמות מינימלית שניתן לקבל מהספק בהזמנה (ק"ג)
+
!כמות מינימלית שנדרש מהחברים להזמין (ק"ג(
+
!האם היה מספיק ביקוש כדי להזמין
+
|-
+
|'''דגנים ==========
+
|אורז, בורגול
+
|גריסים, שיבולת שועל
+
|קינואה, כוסמת
+
|קוסקוס
+
|קמח
+
|-
+
|'''אורז מלא
+
|'''א.ס.פ. פארן
+
|'''
+
|'''6.5
+
|'''25
+
|'''10
+
|
+
|-
+
|'''אורז בסמטי
+
|'''א.ס.פ. פארן
+
|'''
+
|'''8
+
|'''25
+
|'''10
+
|
+
|-
+
|'''בורגול
+
|'''א.ס.פ. פארן
+
|'''
+
|'''5.5
+
|'''25
+
|'''10
+
|
+
|-
+
|גריסי פנינה
+
|א.ס.פ. פארן
+
|
+
|5
+
|25
+
|10
+
|
+
|-
+
|'''שיבולת שועל
+
|'''א.ס.פ. פארן
+
|'''
+
|'''7
+
|'''25
+
|'''10
+
|
+
|-
+
|קינואה
+
|א.ס.פ. פארן
+
|
+
|24.5
+
|25
+
|10
+
|
+
|-
+
|'''קוסקוס מלא
+
|א.ס.פ. פארן
+
|
+
|'''12
+
|'''10
+
|'''4
+
|
+
|-
+
|קמח לבן
+
|א.ס.פ. פארן
+
|
+
|4
+
|?
+
|
+
|'''חדש'''
+
|-
+
|קמח תופח
+
|א.ס.פ. פארן
+
|
+
|6
+
|?
+
|
+
|'''חדש'''
+
|-
+
|כוסמת
+
|א.ס.פ. פארן
+
|
+
|7.5
+
|?
+
|
+
|'''חדש'''
+
|-
+
|'''קטניות =========
+
|עדשים
+
|שעועית
+
|חומוס
+
|אפונה
+
|-
+
|'''עדשים אדומות
+
|'''א.ס.פ. פארן
+
|'''
+
|'''7.5
+
|'''25
+
|'''10
+
|
+
|-
+
|'''עדשים ירוקות
+
|'''א.ס.פ. פארן
+
|'''
+
|'''7.5
+
|'''25
+
|'''10
+
|
+
|-
+
|'''עדשים שחורות
+
|'''א.ס.פ. פארן
+
|'''
+
|'''7.5
+
|'''25
+
|'''10
+
|
+
|-
+
|'''שעועית אדומה
+
|'''א.ס.פ. פארן
+
|'''
+
|'''8
+
|'''25
+
|'''10
+
|
+
|-
+
|שעועית אמריקאית (לבנה)
+
|א.ס.פ. פארן
+
|
+
|8.5
+
|25
+
|10
+
|
+
|-
+
|גרעיני חומוס יבשים
+
|א.ס.פ. פארן
+
|
+
|9
+
|25
+
|10
+
|'''חדש'''
+
|-
+
|אפונה ירוקה
+
|א.ס.פ. פארן
+
|
+
|5.5
+
|25
+
|10
+
|'''חדש'''
+
|-
+
|'''פירות יבשים ========
+
|פירות יבשים
+
|אגוזים
+
|גרעינים
+
|שקדים
+
|-
+
|'''תמר מג'הול
+
|'''א.ס.פ. פארן
+
|'''
+
|'''25
+
|'''5
+
|'''
+
|
+
|-
+
|צימוקים
+
|א.ס.פ. פארן
+
|
+
|29
+
|12.5
+
|5
+
|
+
|-
+
|'''חמוציות חצאים
+
|'''א.ס.פ. פארן
+
|'''
+
|'''35
+
|'''12.5
+
|'''5
+
|
+
|-
+
|משמש מיובש
+
|א.ס.פ. פארן
+
|
+
|32
+
|12.5
+
|5
+
|
+
|-
+
|שקדים
+
|א.ס.פ. פארן
+
|
+
|55
+
|?
+
|
+
|
+
|-
+
|אגוזי מלך מקולף
+
|א.ס.פ. פארן
+
|
+
|65
+
|10
+
|4
+
|
+
|-
+
|אגוזי לוז
+
|א.ס.פ. פארן
+
|
+
|60
+
|13.6
+
|5.5
+
|'''חדש'''
+
|-
+
|גרעיני חמניה מקולפים
+
|א.ס.פ. פארן
+
|
+
|17
+
|25
+
|10
+
|
+
|-
+
|גרעיני דלעת
+
|א.ס.פ. פארן
+
|
+
|30
+
|25
+
|10
+
|
+
|-
+
|'''מזון נוזלי ==========
+
|שמן
+
|דבש
+
|סילאן
+
|טחינה
+
|-
+
|'''שמן זית
+
|'''משק פתורה
+
|
+
|'''15 ליחידה
+
|'''0.5 ק"ג ליחידה
+
|
+
|
+
|-
+
|'''דבש
+
|'''משק פתורה
+
|
+
|'''50 ליחידה
+
|'''1 ק"ג ליחידה
+
|
+
|
+
|-
+
|'''סילאן ללא סוכר
+
|?
+
|
+
|'''13 ליחידה
+
|'''0.88 ק"ג ליחידה
+
|
+
|
+
|-
+
|'''טחינה טבעית מלאה
+
|'''מפעל קרית מלאכי
+
|
+
|'''16.5
+
|'''18
+
|'''7.2
+
|
+
|-
+
|'''טחינה מלאה אורגנית
+
|'''מפעל קרית מלאכי
+
|
+
|'''25
+
|'''18
+
|'''7.2
+
|
+
|-
+
|}
+
  
חוץ מזה נשאל על הרצון לצרוך שימורים כגון: טונה, זיתים, מלפפונים במלח/בחומץ, זיתים שחורים, תירס, פטריות, עגבניות מרוסקות.
+
3. בדף הפייסבוק יש כבר 69 לייקים. יוצא פרסום חדש פעם ב-2-4 ימים. בינתיים רק נילו מפעיל את הדף. שירן הכינה באנרים עם פירות.
  
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
+
===בחירת ספקים===
 +
*צוות אחראי על הנושא:
 +
ורד, מיכאל, אלה, גלעד
  
 +
*תמונת מצב:
 +
מתוך ההיכרות עם קואופרטיבים נוספים, אספנו מספרי טלפון של מספר ספקים, וכבר כעת מוטל על הצוות האחראי לברר מחירים מול הספקים/חקלאים ולבחור את הזולים, אך גם עם עדיפות למי שמספק תוצרת ישירות מהחקלאי, וכזה שאפשר לסמוך עליו שאורגני הוא אכן אורגני ופייר טרייד הוא אכן פייר טרייד. כמו כן, אם מישהו מכיר חקלאים שירצו לספק מוצרים (ביצי חופש?) ישירות ללא תיווך של ספק- הוא בהחלט מוזמן להפנות אותם אלינו, זה יהיה נהדר אם נוכל לוותר לחלוטין על תיווך של ספק.
  
טבלת המוצרים להזמנה הראשונה - ינואר-פברואר 2013
+
*משימות:
  
{|class="wikitable"
+
1. לאסוף מ-ספקים סוגי מזון ומחירים. 
|-
+
!מוצר
+
!ספק
+
!מחיר קנייה מהספק + מע"מ (לפני מע"מ)
+
!מחיר לחברי קואופ (לק"ג או ליחידה)
+
!כמות מינימלית שניתן לקבל מהספק בהזמנה (ק"ג)
+
!כמות מינימלית שנדרש מהחברים להזמין (ק"ג(
+
!האם היה מספיק ביקוש כדי להזמין
+
|-
+
|'''=== דגנים ===
+
|'''===
+
|'''=== דגנים ===
+
|'''===
+
|'''=== דגנים ===
+
|'''===
+
|-
+
|'''אורז מלא
+
|'''תבליני מימון
+
|'''8.00 (6.8)
+
|'''8.5
+
|'''25
+
|'''10
+
|'''+++++
+
|-
+
|'''אורז בסמטי
+
|'''תבליני מימון
+
|'''9.1 (7.8)
+
|'''9.5
+
|'''25
+
|'''10
+
|'''+++++
+
|-
+
|אורז עגול
+
|תבליני מימון
+
|9.35 (8)
+
|9.5
+
|25
+
|10
+
| -----
+
|-
+
|'''בורגול
+
|'''תבליני מימון
+
|'''6.33 (5.4)
+
|'''6.5
+
|'''25
+
|'''10
+
|'''+++++
+
|-
+
|גריסי פנינה
+
|תבליני מימון
+
|6.1 (5.2)
+
|6.5
+
|25
+
|10
+
| -----
+
|-
+
|'''שיבולת שועל
+
|'''תבליני מימון
+
|'''7.08 (6.05)
+
|'''7.5
+
|'''25
+
|'''10
+
|'''+++++
+
|-
+
|קינואה
+
|תבליני מימון
+
|22.2 (19)
+
|23
+
|25
+
|10
+
| -----
+
|-
+
|'''קוסקוס מלא
+
|'''תבליני מימון
+
|'''11.6 (9.9)
+
|'''12
+
|'''10
+
|'''4
+
|'''+++++
+
|-
+
|'''=== קטניות ===
+
|'''===
+
|'''=== קטניות ===
+
|'''===
+
|'''=== קטניות ===
+
|'''===
+
|-
+
|'''עדשים אדומות
+
|'''תבליני מימון
+
|'''7.08 (6.05)
+
|'''7.5
+
|'''25
+
|'''10
+
|''' +++++
+
|-
+
|'''עדשים ירוקות
+
|'''תבליני מימון
+
|'''7.08 (6.05)
+
|'''7.5
+
|'''25
+
|'''10
+
|'''+++++
+
|-
+
|'''עדשים שחורות
+
|'''תבליני מימון
+
|'''14.63 (12.5)
+
|'''15
+
|'''25
+
|'''10
+
|'''+++++
+
|-
+
|מאש
+
|תבליני מימון
+
|10.4 (8.9)
+
|10.5
+
|25
+
|10
+
| -----
+
|-
+
|'''שעועית אדומה
+
|'''תבליני מימון
+
|'''7.1 (6.05)
+
|'''7.5
+
|'''25
+
|'''10
+
|'''+++++
+
|-
+
|שעועית אמריקאית (לבנה)
+
|תבליני מימון
+
|12.75 (10.9)
+
|13
+
|25
+
|10
+
| -----
+
|-
+
|'''=== פירות יבשים ===
+
|'''===
+
|'''=== פירות יבשים ===
+
|'''===
+
|'''=== פירות יבשים ===
+
|'''===
+
|-
+
|'''תמר מג'הול
+
|'''תבליני מימון
+
|'''33.5 (28.6)
+
|'''29
+
|'''5
+
|'''
+
|'''+++++
+
|-
+
|צימוקים
+
|תבליני מימון
+
|35.9 (37)
+
|37
+
|12.5
+
|5
+
| -----
+
|-
+
|'''חמוציות חצאים
+
|'''תבליני מימון
+
|'''31.4 (26.8)
+
|'''32
+
|'''12.5
+
|'''5
+
|'''+++++
+
|-
+
|משמש מיובש
+
|תבליני מימון
+
|31.4 (26.8)
+
|32
+
|12.5
+
|5
+
| -----
+
|-
+
|תאנים מיובשות
+
|תבליני מימון
+
|33 (28.2)
+
|34
+
|12.5
+
|5
+
| -----
+
|-
+
|שקד מלובן שלם
+
|תבליני מימון
+
|64.8 (55.4)
+
|65
+
|11
+
|4.4
+
| -----
+
|-
+
|אגוזי מלך מקולף
+
|תבליני מימון
+
|74 (63.2)
+
|75
+
|11.34
+
|4.5
+
| -----
+
|-
+
|גרעיני חמניה מקולפים
+
|תבליני מימון
+
|16.15 (13.8)
+
|17
+
|25
+
|10
+
| -----
+
|-
+
|גרעיני דלעת
+
|תבליני מימון
+
|23.05 (19.7)
+
|24
+
|25
+
|10
+
| -----
+
|-
+
|'''=== נוזליים ===
+
|'''===
+
|'''=== נוזליים ===
+
|'''===
+
|'''=== נוזליים ===
+
|'''===
+
|-
+
|'''שמן זית
+
|'''משק פתורה
+
|
+
|'''15 ליחידה
+
|'''0.5 ק"ג ליחידה
+
|
+
|'''+++++
+
|-
+
|'''דבש
+
|'''משק פתורה
+
|
+
|'''50 ליחידה
+
|'''1 ק"ג ליחידה
+
|
+
|'''+++++
+
|-
+
|'''סילאן ללא סוכר
+
|?
+
|
+
|'''23 ליחידה
+
|'''0.9 ק"ג ליחידה
+
|
+
|'''+++++
+
|-
+
|'''טחינה טבעית מלאה
+
|'''מפעל קרית מלאכי
+
|
+
|'''16.5
+
|'''18
+
|'''7.2
+
|'''+++++
+
|-
+
|'''טחינה מלאה אורגנית
+
|'''מפעל קרית מלאכי
+
|
+
|'''25
+
|'''18
+
|'''7.2
+
|'''+++++
+
|-
+
|'''=== שונות ===
+
|'''===
+
|'''=== שונות ===
+
|'''===
+
|'''=== שונות ===
+
|'''===
+
|-
+
|'''קפה רגבים
+
|'''רגבים?
+
|
+
|'''92
+
|?
+
|?
+
|'''+++++
+
|-
+
|ברנפלקס
+
|?
+
|
+
|21
+
|20
+
|8
+
| -----
+
|-
+
|חלבה
+
|?
+
|
+
|24
+
|6
+
|2.4
+
| -----
+
|-
+
|}
+
  
'''רשימת קניות התחלתית - דצמבר 2012'''
+
2. לברר פרטים: חקלאי עצמאי, פייר טרייד, אורגני. 
*קטניות- קוסקוס, אורז, עדשים, מאש, חומוס, שעועית
+
 
*שוקולד, טחינה, חלווה, סילאן, ריבה
+
3. ניהול מו"מ ראשוני.
*טונה, שימורים- תירס, חמוצים
+
 
*חיתולים
+
4. להשיג מידע מ-קואופים קודמים: סינגור קהילתי וקמה.
*משחות שיניים
+
 
*שמן זית
+
*מה נעשה והוסכם עד כה (3.12.12)?
*שמנים
+
1. הרצל ביבי, הכי זול – מוצרים יבשים. (אפשר להוסיף לסל קניות של שדה בוקר ורינגלבלום). לבדוק את המקור ממנו הגיעו המוצרים.
*פירות יבשים
+
2. שמן זית, קמחים, טחינה – מחקלאים פרטיים בישובים מהסביבה.
*גרנולה
+
3. כנראה צריך להגיע לספקים הפרטניים באופן אישי אבל אולי אפשר גם להסתמך על כך שהם יעברו בבאר שבע. 
*קורנפלקס
+
4. צריך לשכלל את העלויות והזמן להגיע לספקים הפרטניים.
*קוואקר
+
 
*קמח
+
*עדכון אחרון לקראת הזמנה ראשונה (21.1.13)
 +
1. ההזמנה תצא באמצעות תבליני מימון (עסק באר שבעי), דבש ושמן זית ממשק פתורה (ליד קרית גת) וטחינה ממפעל טחינה בקרית מלאכי.
 +
2. פורסם טופס למילוי. המעוניינים בטופס מוזמנים לפנות למייל של הקואופ: habeercoop@gmail.com
 +
3. הדד-ליין להגשת טופס הוא יום שני (21.1.13), ההזמנה צפויה לצאת ביום שלישי תאריך 22.1.13
  
הערה: בחינת סל המוצרים- שימו לב שבשלב זה לא הוכנסו לסל מוצרים שמתקלקלים מהר כגון פירות, ירקות ומוצרי חלב, לפחות עד שנלמד איך לנהל את הרכישות בצורה טובה
 
  
 
===קביעת המודל היומיומי של הקואופרטיב===
 
===קביעת המודל היומיומי של הקואופרטיב===
שורה 1,487: שורה 171:
  
 
===ניהול===
 
===ניהול===
*לאחר ההזמנה הראשונה יתקיים תהליך הסקת מסקנות תוך בערך שבועיים.
 
 
*לפי הביקוש למוצרים נחליט מה מזמינים
 
*לפי הביקוש למוצרים נחליט מה מזמינים
 
*מבחינת מנהלה - הקואופרטיב הוא מטבעו אגודה שיתופית. אגודה שיתופית זה פרוצדורה בירוקרטית בעייתית. זה טוב כי זה המבנה העקרוני של קואופרטיב מבחינה חוקית (לכל החברים הרשאות שוות, קבוצה מנהלת ולא ועד מנהל). הביורוקרטיה:
 
*מבחינת מנהלה - הקואופרטיב הוא מטבעו אגודה שיתופית. אגודה שיתופית זה פרוצדורה בירוקרטית בעייתית. זה טוב כי זה המבנה העקרוני של קואופרטיב מבחינה חוקית (לכל החברים הרשאות שוות, קבוצה מנהלת ולא ועד מנהל). הביורוקרטיה:
שורה 1,510: שורה 193:
  
 
==שיתופי פעולה==
 
==שיתופי פעולה==
1. מרכז השל וקבוצת ארגונים נוספים - "הבאר" נבחר במסגרת קול קורא שפורסם ע"י קבותה של ארגונים בנושא כלכלה מקומית מקיימת.
+
1. מוקד לביטחון תזונתי - טרם סוכמה צורת שיתוף הפעולה.
 
+
'''חלק זה דורש הרחבה'''
+
'''חלק זה דורש הרחבה'''
+
'''חלק זה דורש הרחבה'''
+
  
 
2. באר שובע – השתתפות בהזמנות, וגם אפשרות לעתיד לספק מקום למכירת מנות מוכנות שמגיעות משם.
 
2. באר שובע – השתתפות בהזמנות, וגם אפשרות לעתיד לספק מקום למכירת מנות מוכנות שמגיעות משם.
שורה 1,520: שורה 199:
 
3. דובר על שיתוף פעולה עם "צומח בדרום" ברמת הקנייה המשותפת לכל הפחות.
 
3. דובר על שיתוף פעולה עם "צומח בדרום" ברמת הקנייה המשותפת לכל הפחות.
  
4. מוקד לביטחון תזונתי - טרם סוכמה צורת שיתוף הפעולה.
+
==רשימת קניות התחלתית==
 +
*קטניות- קוסקוס, אורז, עדשים, מאש, חומוס, שעועית
 +
*שוקולד, טחינה, חלווה, סילאן, ריבה
 +
*טונה, שימורים- תירס, חמוצים
 +
*חיתולים
 +
*משחות שיניים
 +
*שמן זית
 +
*שמנים
 +
*פירות יבשים
 +
*גרנולה
 +
*קורנפלקס
 +
*קוואקר
 +
*קמח
 +
 
 +
הערה: בחינת סל המוצרים- שימו לב שבשלב זה לא הוכנסו לסל מוצרים שמתקלקלים מהר כגון פירות, ירקות ומוצרי חלב, לפחות עד שנלמד איך לנהל את הרכישות בצורה טובה
  
 
==ציוד שצריך==
 
==ציוד שצריך==
שורה 1,539: שורה 232:
 
**תמי-בר
 
**תמי-בר
 
**מחשב – לבדוק מה נילו יביא.
 
**מחשב – לבדוק מה נילו יביא.
**להכין כפות מבקבוקים - בוצע.
+
**להכין כפות מבקבוקים
 
*בנוגע לציוד - כדאי להיות בקשר עם כולם לפני שקונים משהו רציני כדי לאפשר מקורות אחרים אולי זולים יותר, טווח זמן סביר בהמתנה לתגובות והתנגדויות הוא יומיים.
 
*בנוגע לציוד - כדאי להיות בקשר עם כולם לפני שקונים משהו רציני כדי לאפשר מקורות אחרים אולי זולים יותר, טווח זמן סביר בהמתנה לתגובות והתנגדויות הוא יומיים.
 
*עוד שבועיים צוות ספקים ישלח פירוט אפשרויות ואחר כך נעשה הזמנה. ונפיץ הלאה.
 
*עוד שבועיים צוות ספקים ישלח פירוט אפשרויות ואחר כך נעשה הזמנה. ונפיץ הלאה.
  
==עדכונים שותפים בנושאים שונים נכון ליום הפגישה 22.3==
 
 
1. ארוחה לסיום פסח יום רביעי 3.4 בשעה 18:00
 
 
בתוכנית:
 
- תחרות בישולים (שנעשו על ידי מוצרי הקואופ). ניתן ואף רצוי להביא מתכונים ונחליף בנינו
 
- "מצא את המצה" (כלומר אפיקומן)
 
- מי שרוצה מוזמן להביא קטעים בנושא חירות, עבדות ומה שבינהם
 
- דיבורים לתוך הלילה וצחוקים
 
 
*הארוחה התקיימה בגינת עוזיהו בתאריך המתוכנן. היה כיף. תודה לכל מי שהגיעו ולמי שהביאו אוכל.
 
 
==עדכונים שותפים בנושאים שונים מהאסיפה האחרונה 26.5.2013==
 
 
1. פרסום בפסטיבל אקותיופיה (היה ביום רביעי 29.5): הצעה למכור שם מוצרים עבור רווח אישי נתקלה בהתנגדות. הוחלט שבמקום יופעל דוכן פירסום, הסברה וגיוס חברים. דפנה, שני וורד התנדבו לתפעל את הדוכן.
 
 
2. שני ואביב הציעו רעיון שהתקבל ברוב התלהבות לעשות אצלם בחצר ערב חומוס למתעניינים. האירוע יצא לפועל בזמן הקרוב- שני אמורה להוציא תאריך ספציפי שנקבע ליום שני 10.6.
 
 
3. דיון בדבר הצורך להגדיל את כמות החברים בקואופ':
 
דיברנו על הצורך להגדיל את כמות החברים על מנת שנוכל להכניס לרשימת המוצרים גם מוצרי חלב ובהמשך ירקות ופירות. דיבנרו על כך שכרגע כוך הקנייה הנוכחי שלנו (50 חברים) לא יכול להבטיח שהמוצרים ייקנו ברובם ושמו ייעדם כללים לפניהם במאה חברים נשאף להוסיף מוצרי חלב ובמאה חמישים חברים נשאף להכניס ירקות ופירות.
 
 
==עדכונים שותפים בנושאים שונים נכון ליום הפגישה 29.10==
 
==עדכונים שותפים בנושאים שונים נכון ליום הפגישה 29.10==
 
+
1. '''דד-ליין להגשת הצעות מהצוותים – עד הפגישה הבאה 3.12 (במקום 19.11 במקור)'''
1. דד-ליין להגשת הצעות מהצוותים – עד הפגישה הבאה 3.12 (במקום 19.11 במקור)
+
  
 
2. אפשרות לקורס בתשלום. תיאום מול קואופ "בשותף" בירושלים (טלאל) – שלושה מפגשים בימי שישי. דורש 4 אנשים ומעלה.
 
2. אפשרות לקורס בתשלום. תיאום מול קואופ "בשותף" בירושלים (טלאל) – שלושה מפגשים בימי שישי. דורש 4 אנשים ומעלה.
שורה 1,571: שורה 243:
 
3. להעביר לכולם אחרי הישיבה: סיכום ישיבה, תקנון, רשימת צוותים, תוכניה של המפגש במלק"ש, תוכניה של קורס קואופים
 
3. להעביר לכולם אחרי הישיבה: סיכום ישיבה, תקנון, רשימת צוותים, תוכניה של המפגש במלק"ש, תוכניה של קורס קואופים
  
4. תיאום הפגישה הבאה דרך דודל במהלך חודש דצמבר
+
!תיאום הפגישה הבאה דרך דודל במהלך חודש דצמבר
 
+
=קישורים חיצוניים=
+
  
 +
==ראו גם==
 
*[http://www.facebook.com/habeercoop?fref=ts דף "הבאר - קואופרטיב מזון באר שבעי" בפייסבוק]
 
*[http://www.facebook.com/habeercoop?fref=ts דף "הבאר - קואופרטיב מזון באר שבעי" בפייסבוק]
 
*[http://prezi.com/tp7b5qomzy-o/presentation/ מצגת פרסום]
 
*[http://prezi.com/tp7b5qomzy-o/presentation/ מצגת פרסום]
 
*[http://www.beernews.co.il/%D7%A7%D7%94%D7%99%D7%9C%D7%AA%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D.html כתבה בעיתון הסטודנטים המקוונן "הבאר"]
 
*[http://www.beernews.co.il/%D7%A7%D7%94%D7%99%D7%9C%D7%AA%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D.html כתבה בעיתון הסטודנטים המקוונן "הבאר"]
 
*[[מאהב באר שבע]] עדכונים מהמחאה בבאר שבע והדרום
 
*[[מאהב באר שבע]] עדכונים מהמחאה בבאר שבע והדרום
*[http://haorgani.co.il/%D7%97%D7%A7%D7%9C%D7%90%D7%99%D7%9D האורגני - מוצרים אורגניים מישראל] - הקואופרטיב פתח את המקלט כ-נקודת חלוקה של האורגני.
 
*[http://www.heschel.org.il/ מרכז השל] - מלווה ומייעץ לקואופרטיב.
 
*[http://www.torhamidbar.org.il/ עמותת תור המדבר] - מלווה, תומכת ומספקת מסגרת פורמלית עבור הקואופרטיב.
 
*[http://www.ptora.co.il/ פתורה - בוטיק משפחתי] - מספק לקואופ שמן זית ודבש.
 
*[http://www.beersova.org.il/ עמותת באר שובע] - ארגון באר שבעי שנמצא בשיפוף פעולה עם הקואופרטיב.
 
*[http://www.torhamidbar.org.il/#!neighborhood-sustainability-he/caxv המרכז לקיימות שכונתית] - פרוייקט ותיק יותר ומקביל העוסק בקהילה ובקיימות בב"ש. מופעל ונתמך ע"י עמותת תור המדבר.
 
*[http://www.facebook.com/pages/Earths-promise-%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%A2%D7%AA-%D7%94%D7%90%D7%93%D7%9E%D7%94/310489155635198?sk=wall דף הפייסבוק של עמותת שבועת האדמה] - עוסקת החקלאות עירונית ובקהילה בישראל כולל בשכונה ג' בב"ש.
 
 
=ראו גם=
 
*[[קואופרטיב]]
 
*[[התנועה הקואופרטיבית]]
 
*[[כלכלה דמוקרטית]]
 
 
 
=הערות שוליים=
 
{{הערות שוליים}}
 
 
[[קטגוריה: כלכלה דמוקרטית]]
 
[[קטגוריה: כלכלה פוליטית]]
 
[[קטגוריה: קואופרציה]]
 
{{מאגר ידע קואופרטיבי}}
 

שימו לב: תורמים אחרים עשויים לערוך או אף להסיר את תרומתכם לשקוף באוהל. אם אינכם רוצים שעבודתכם תהיה זמינה לעריכה על ידי אחרים, אל תפרסמו אותה פה. כמו־כן, אתם מבטיחים לנו כי כתבתם את הטקסט הזה בעצמכם, או העתקתם אותו ממקור שאינו מוגן על ידי זכויות יוצרים (ראו שקוף באוהל:זכויות יוצרים לפרטים נוספים). אל תעשו שימוש בחומר המוגן בזכויות יוצרים ללא רשות!

ביטול / יציאה | עזרה לעריכה (נפתח בחלון חדש)
כלים אישיים
גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
תיבת כלים