הפלרה בשווייץ
מתוך שקוף באוהל
(הבדלים בין גרסאות)
(יצירת דף עם התוכן "תורגם מוויקיפדיה אנגלית מאז 1962, שתי תכניות הפלרה הופעלו יחדיו: הפלרת מי-השתייה של העיר ב...") |
|||
שורה 1: | שורה 1: | ||
− | + | =טיים-ליין של ההפלרה בשווייץ= | |
− | + | * 1955: מתחילה הפלרה של מלח-שולחן, בריכוז של 90 חלקים למיליון. | |
− | + | * 9 לאפריל 1959, הפרלמנט בבאזל מאשר את הפלרת מי-השתייה. | |
+ | |||
+ | * 2 למאי 1962, קנטון באזל מתחיל להפליר את מי-השתייה. מדי-שנה, מוספים למים כ-60 טונות של חומצה פלואורוסיליצית, שמיובאת מדנמרק. | ||
+ | |||
+ | * 1974: מוקמת וועדה פרלמנטרית כדי לבחון את סוגיית יעילות ובטיחות ההפלרה. הוועדה לא מצליחה לשכנע את השלטון. | ||
+ | |||
+ | * ריכוז הפלואור במלח עולה ל-250 חלקים למיליון. | ||
+ | |||
+ | * 1990: מוגשת עתירה נגד הההפלרה לבית המשפט הפדרלי. העתירה נכשלת. | ||
+ | |||
+ | * 1992-1994: נסיגה זמנית בצריכת המלח המופלר. היא נפתרת באמצעות הרחבת היצע האריזות, לגדלים נוספים. | ||
+ | |||
+ | * '''9 לאפריל 2003: הפרלמנט של מחוז באזל מצביע נגד ההפלרה - 73 נגד 23 קולות'''. משרד הבריאות טוען ש'''יעילות הפלואור אינה מוכחת, ושרוב המים (כ-99%) נפלטים לסביבה ומזהמים אותה'''. | ||
+ | |||
+ | * 2004: נתח-השוק של המלח המופלר הינו 88%, יש ניסיון להכניס אותו גם למטבחים המוסדיים. | ||
=מדינות אחרות= | =מדינות אחרות= |
גרסה מתאריך 22:30, 26 ביוני 2015
טיים-ליין של ההפלרה בשווייץ
- 1955: מתחילה הפלרה של מלח-שולחן, בריכוז של 90 חלקים למיליון.
- 9 לאפריל 1959, הפרלמנט בבאזל מאשר את הפלרת מי-השתייה.
- 2 למאי 1962, קנטון באזל מתחיל להפליר את מי-השתייה. מדי-שנה, מוספים למים כ-60 טונות של חומצה פלואורוסיליצית, שמיובאת מדנמרק.
- 1974: מוקמת וועדה פרלמנטרית כדי לבחון את סוגיית יעילות ובטיחות ההפלרה. הוועדה לא מצליחה לשכנע את השלטון.
- ריכוז הפלואור במלח עולה ל-250 חלקים למיליון.
- 1990: מוגשת עתירה נגד הההפלרה לבית המשפט הפדרלי. העתירה נכשלת.
- 1992-1994: נסיגה זמנית בצריכת המלח המופלר. היא נפתרת באמצעות הרחבת היצע האריזות, לגדלים נוספים.
- 9 לאפריל 2003: הפרלמנט של מחוז באזל מצביע נגד ההפלרה - 73 נגד 23 קולות. משרד הבריאות טוען שיעילות הפלואור אינה מוכחת, ושרוב המים (כ-99%) נפלטים לסביבה ומזהמים אותה.
- 2004: נתח-השוק של המלח המופלר הינו 88%, יש ניסיון להכניס אותו גם למטבחים המוסדיים.