הפלרה בבלגיה

מתוך שקוף באוהל
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
אייטם זה מהווה חלק מפרוייקט ההפלרה

בסדרה "ההפלרה בעולם ומהו בעצם הקונסנזוס", להלן הסיפור של בלגיה, מדינה מערבית המונה כ-11 מיליון תושבים, אשר ממוקמת בין צרפת, גרמניה והולנד, אשר משפיעות על שפתה, תרבותה... וכנראה גם על החלטותיה בנושא ההפלרה. ניתן לומר שאזור זה מהווה אזור-קונסנזוס נגד ההפלרה, בניגוד לקונסנזוס פרו-ההפלרה האנגלו-סקסי.

באתר משרד הבריאות של בלגיה לא ניתן למצוא התייחסות לנושא ההפלרה, אלא באתר איגוד ספקיות המים. ולהלן עמדת מנכ"ל האיגוד:

טיפול המים הזה לעולם לא התקיים בבלגיה, וגם לא יתקיים בעתיד (אנו מקווים). הסיבה העיקרית לכך ההיא העמדה המהותית של אגף המים שאין זה מתפקידו לספק טיפול תרופתי לציבור. זו אחריות בלעדית של מערכת הבריאות. ‏[1]

תוכן עניינים

מתוך אתר איגוד ספקיות המים

כאשר נוברים באתר אותו איגוד, ניתן למצוא חוברת אשר מציגה את סך מדיניות אספקת המים לתושבים, מאורגנת בצורה של שאלות-תשובות, ולהלן סוגיית ההפלרה:

[שאלה מס'] 43: הפלואור טוב לשיניים. מדוע לא מוסיפים אותו למי-השתייה?
תשובה:
מלחי-פלואור מגינים על השיניים שלנו בכך שהם מחזקים את עמידות השן. אך לעודף פלואור יש השפעות מזיקות וגורם למשל לכתמים שחורים על השיניים. במינונים גבוהים מדי, עלולים להתרחש עיוותים של השיניים והשלד. תופעה זו מכונה פלואורוזיס. זהו הצד השני של המטבע.
מוצרים רבים מכילים פלואור: מזונות, משחת השיניים, שטיפות-פה, גומי-לעיסה [בבלגיה נמכרו מסטיקים עם פלואור] ותרופות מסוימות.
לאור זאת, המינון היומי משתנה מאדם לאדם. המינון תלוי במשחת-השיניים, בהרגלי התזונה ונטילת התרופות.
לו היינו מוסיפים על זאת עוד פלואור למי-השתייה, היה נוצר סיכון למינון-יתר, בעיקר מכיוון שכאשר הפלואור מומס במים הוא נספג בגוף ביתר יעילות מאשר במזונות.
למרות שתכולת הפלואור הטבעי מאוד נמוכה בבלגיה, אנו לא מוסיפים עוד ממנו למים. ספקי-המים לא מתיימרים לספק את ציבור הצרכנים נגד רצונו, אלא מוסיפים רק מה שהכרחי כדי לייצר מים ראויים לשתיה איכותיים." ‏[2]

לסיכום: בניגוד לישראל, ניתן לראות שהרשויות בבלגיה קיבלו את טענת חוסר הבקרה על הכמות בפועל שנחשף אליה כל אדם ואדם, ושחשיפה זו עלולה לגרום לתחלואה, לא רק של השיניים אלא גם של השלד.

כמו-כן, הן מקבלות את טענת ריבונותו של הפרט, אשר אין לספק לו תרופות בניגוד לרצונו... וגם זאת, בניגוד לעמדת הרשויות של מדינת ישראל.

איסור מכירת מסטיקים המכילים פלואור

ב-2002, שרת הבריאות של בלגיה ניסתה להעביר חוק האוסר על שיווק גומי-לעיסה המכיל פלואור. ‏[3]

ראו גם

הערות שוליים

  1. מכתב מאת מנהל איגוד ספקיות המים
  2. "הספר הכחול" - עלון לצרכן מאת איגוד ספקיות המים של בלגיה
  3. אתר ה-BBC, יולי 2002
כלים אישיים
גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
תיבת כלים