הפלרה באוסטרליה

מתוך שקוף באוהל
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

נכון לחודש מארס 2012, 70% מהאוכלוסיה מכל המדינות והטריטוריות מקבלת מים מופלרים.

תוכן עניינים

[עריכה] היסטוריה ותפוצת ההפלרה באוסטרליה

אוסטרליה החלה להוסיף פלואור למי-השתייה בשנות ה-60. נכון ל-1984, כ-66% מאוכלוסיית אוסטרליה קיבלה מים מופלרים, ב-850 ישובים וערים. באזורים מסוימים באוסטרליה יש פלואור באופן טבעי במים, שב-1991 הוערך שמספק מי-שתייה מופלרים לכ-0.9% מהאוכלוסיה. ;נכון לחודש מארס 2012, 70% מהאוכלוסיה מכל המדינות והטריטוריות מקבלת מים מופלרים.

[עריכה] מאפייני ההפלרה באוסטרליה

הבדל מהותי ביישום ההפלרה בין ארה"ב לבין אוסטרליה הוא השפעת הטמפרטורה והאקלים על צריכת המים. הטמפרטורות היו גורם מרכזי בחקיקה, כגון ב"תקנות הפלרת המים, 2008" בקווינסלנד, שקבעו את ריכוז הפלואור שיוסף למי-השתייה. לאור זאת, אזורים בעלי טמפרטורה ממוצעת גבוהה דרשו הוספת פחות פלואור למים, כדי להשיג את ההשפעה הדנטלית הנדרשת. התנאים הטרופיים המצויים בחלק מאוסטרליה, כגון קווינסלנד, מקשים גם על התחזוקה של מתקני ההפלרה, בעקבות רמת הקורוזיה הגבוהה הנגרמת ע"י האקלים הלח.

[עריכה] ההיבט החוקי של ההפלרה

הוספת הפלואור למי השתייה הינה תחת סמכות ה"הנחיות להפלרת המים באוסטרליה". הנחיות אלו ממליצות על ריכוז מקסימלי של 1.5 מג"ל, שמשקפות את המלצת ה-WHO מ-2006. התייחסות לריכוז הפלואור במי-השתייה באוסטרליה קיימת בתקנות המים עוד מ-1983.

[עריכה] התנגדות להפלרה

כמו במדינות אחרות בהן מתקיימות תכניות הפלרה, גם באוסטרליה קיימת התנגדות מאורגנת. בנוסף לטענה שלפלואור אין שום יתרון בריאותי, המתנגדים טוענים שחשיפה לפלואור בשיעור ההפלרה עלול לגרום לירידה ב-IQ, פגיעה בעצמות, במוח, הכליות ובבלוטת התריס, פלואורוזיס של השן, ונזקים קשים נוספים.


[עריכה] ראה גם

[עריכה] קישורים חיצוניים

[עריכה] מקורות

http://en.wikipedia.org/wiki/Water_fluoridation_in_Australia

[עריכה] הערות שוליים

כלים אישיים
גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
תיבת כלים